Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Brynäs
BIF

Färjestad kan tangera Malmös vinstsvit

25 oktober 2016 13:00
#FBKBIF

Efter dubbla vinster mot Växjö i helgen är Färjestad nu en seger från att komma ikapp Malmös notering från tidigare i höstas. Det är Brynäs med för tillfället Daniel Paille i spetsen som står i vägen.


Formkollen

Seriens formstarkaste lag är Färjestad, som med sina sex raka segrar har stigit i tabellen och nu återfinns på fjärdeplatsen. Skulle laget vinna hemma mot Brynäs tangerar man Malmös svit på sju raka vinster från tidigare i höstas. De senaste matcherna är det Joakim Nygård som varit hemmalagets tyngsta pjäs, han har gjort fyra mål på tre matcher.

Brynäs har blandat och gett och har nu två raka förluster i bagaget, senast hemma mot Malmö. Laget har hållit till på den övre halvan av tabellen, men vid förlust är risken stor att man halkar ner till den undre. Glädjande för gävlelaget är att nyförvärvet Daniel Paille tycks ha hittat målformen, han har precis som Nygård i Färjestad, gjort fyra mål på de tre senaste matcherna.

Läget i lagen

Hemmalaget har haft väldigt lite bekymmer med skador och har kunnat ställa så gott som samma lag på isen i match efter match vilket förstås är positivt. Fortfarande saknas Sebastian Erixon som antas vara nära spel igen men det finns ännu inget besked om hans eventuella medverkan i kväll. Helt klart är att Oscar Steen inte är med då han under måndagen lånades ut till MODO i HockeyAllsvenskan för att få mer speltid.

Brynäs har en handfull spelare på skadelistan, men det är samma spelare som varit borta länge nu så laget har sett ungefär likadant ut de senaste matcherna.

Notera att

  • Färjestads Alexander Johansson har hamnat i poängprotokollet fem matcher i följd och har bara lämnat isen poänglös vid tre tillfällen i år
  • Brynäs är det lag som tillsammans med Linköping och Växjö varvar målvakterna mest, Rautio och Sandström har stått sex respektive fem matcher var
  • Färjestad har tagit fler poäng på bortaplan (11) än på hemmaplan (10) trots en hemmamatch mer
  • Brynäs tacklar minst i ligan, bara 95 tacklingar så här långt att jämföra med Färjestads 147 på femteplatsen i den statistiken
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKBIF