Hemma
HV71
HV71
Borta
Leksand
LIF

Leksand på måljakt i småland

25 oktober 2016 13:00
#HV71LIF

När HV71 tar emot Leksand gäller det att täppa till bakåt, för mer än ett mål har laget hittills inte klarat av att släppa in utan att förlora. På så vis är Leksand en drömmotståndare.


Formkollen

Hemmalaget får anses vara i god form, förlusten mot Luleå senast till trots. Sedan början av oktober har laget bara förlorat två av sju matcher och ligger på tabellens sjätteplats.

Gästande Leksand har haft det tufft ända sedan starten på säsongen. Lagets enda fem poäng togs under en fyra matcher lång period i början av månaden men därefter har det nu gått tre matcher då laget kammat noll.

Läget i lagen

Någon som minns skadehelvetet HV71 hade den här tiden i fjol? Med det i bakhuvudet så känns dagens läge kanske inte lika akut, men hemmalaget saknar ändå en del viktiga pjäser. Senast mot Luleå var dock Lawrence Pilut tillbaka efter att ha missat en match och nu är även Dylan Reese tillgänglig för spel igen efter sin avstängning.

Leksand saknade senast ett par spelare som missat några matcher, dessutom fick man klara sig utan Tobias Forsberg och Olle Alsing. Däremot kunde dalalaget glädjas åt att man mot Rögle fick tillbaka både Alexander Ytterell och Johan Porsberger som båda missat en match.

Notera att

  • HV71 har inte vunnit någon match då motståndarna gjort mer än ett mål
  • Leksand har gjort 14 mål på elva matcher
  • HV71 är det lag som tillåtit motståndarna att skjuta minst antal skott mot eget mål, 228 stycken
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71LIF