Hemma
Växjö
VLH
Borta
Djurgården
DIF

Ångestmöte väntar i Vida Arena

25 oktober 2016 13:00
#VLHDIF

Tisdagen bjuder på ett ångestmöte när Växjö gästas av Djurgåden. Hemmalaget har förlorat sju av de åtta senaste matcherna medan Djurgården har sex raka nederlag. Viktiga poäng står alltså på spel när två desperata klubbar gör upp om poängen.


Formkollen

Efter att ha läst ingressen förstår ni att det är två klubbar med mycket svag form som möts i Vida Arena på tisdagen. Senast Växjö lakers vann två matcher i rad i SHL var 29 september. Sedan dess har klubben sju förluster och en vinst, varav två förluster i följd just nu. Fjolårets semifinalist går inte riktigt att känna igen och Smålandsklubben är i stort behov av ett trendbrott.

Detsamma gäller för Djurgården som allra närmast kommer från back-to-back förluster mot Linköping. Klubben har inte vunnit i SHL sedan den 6:e oktober och förlustsviten är nu uppe i sex matcher.

Läget i lagen

Växjö har det ganska gott ställt i truppen och i laget senaste match saknades endast två spelare. Tungt för laget var dock att kaptenen och hänföraren Liam Reddox saknades för andra matchen i rad.

Djurgården har några namn till som saknades i lördagens match med Linköping. Förutom långtidsskadade Gustav Possler och Alexander Fällström var ytterligare tre spelare borta av okända anledningar.

Notera att

  • Djurgården har gjort näst minst mål i SHL, 20 stycken. Endast Leksand har gjort färre.
  • Växjös Dennis Everberg som inledde säsongen fantastisk har nu åkt av isen poänglös i fyra raka matcher.
  • Djurgården är en förlust ifrån att tangera Rögles sju raka förluster, vilket är säsongens längsta förlustsvit i SHL.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHDIF