Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Karlskrona
KHK

Behrn Arena törstar efter en seger

22 oktober 2016 10:00
#ÖREKHK

Örebro har förlorat två raka matcher och nu kommer ett formstarkt Karlskrona på besök till Behrn Arena. Örebro har tidigare säsonger varit ramstarka hemma, men har bara en seger i borgen i år. Nu siktar klubben på att frälsa sina fans.


Formkollen

Örebro verkade i början av oktober ha fått upp ångan, men nu har laget inkasserat två raka nederlag, förvisso mot fjolårets finallag Frölunda och Skellefteå.

Karlskrona kände att två förluster i rad fick vara nog och tog en stark seger mot Brynäs på torsdagen. Klubben har sju segrar på de nio senaste matcherna och ligger på tredje plats i SHL.

Läget i lagen

I förlustmatchen Skellefteå saknade Örebro fem spelare. Viktor Ekbom, Michael Haga, Joel Mustonen och Julius Hudacek är osäkra kort till lördagen medan Joakim Andersson är långtidsskadad.

Karlskrona fick spela utan backen Alexander Deilert, forwardsen Filip Cruseman och Marcus Paulsson senast. Paulsson har varit borta i fem matcher och samtliga tre är osäkra till lördagens drabbning.

Notera att

  • Karlskronas Alexander Bergström gjorde två assistpoäng i senaste matchen och finns med i toppen av poängligan på 12 poäng.
  • Av Karlkronas tre förluster så här långt har två kommit på bortais.
  • Örebro har endast vunnit en hemmamatch hittills, den 8:e oktober mot Malmö.
  • Örebros Johan Wiklander har stått för sju poäng på de fem senaste matcherna.
  • Lagen vann två möten vardera under fjolårets säsong.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREKHK