Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Dags för Djurgården att bryta förlustsviten

21 oktober 2016 13:00
#DIFLHC

Efter fyra raka förluster har Djurgården börjat bli akterseglat i tabellen. Laget ligger på tolfte plats och har bara tagit två trepoängare så här långt. Fredagsmotståndet Linköping är i ett liknande läge.


Formkollen

Hemmalaget Djurgården haft en tuff höst så här långt och har bara tagit två poäng på de senaste fyra matcherna, som alla slutat med förlust. Utöver det har laget två vinster efter ordinarie tid, men det har hunnit gå två veckor sedan den senaste trepoängaren.

Linköping verkade vara något på spåren med tre vinster på fyra matcher inför hemmamatchen mot Växjö senast. Där blev det platt fall och Linköping letar fortfarande efter formen. Både Linköping och Djurgården saknar en stabil poängmaskin och det finns egentligen ingen som sticker ut poängmässigt.

Läget i lagen

Djurgården har inte gått ut med information om truppen men klart är att Matt Anderson inte är avstängd längre. Senast gladdes laget åt att Linus Hultström efter sin andra match tycks vara i god form och att Ville Varakas var tillbaka på isen igen.

Hos Linköping saknas i kväll Ken Andre Olimb som skadades i den förra matchen, borta är också Gabriel Carlsson samt avstängde Anton Karlsson.

I den senaste matchen såg frånvarolistan ut på följande vis.

Notera att

  • När lagen möttes i fjol gick tre av fyra matcher till förlängning
  • Linköpings Garrett Roe och Emil Kristensen är två av ligans skottgladaste spelare (tiondeplats) med 28 skott var på mål
  • Linköping har dragit på sig minst tvåminutersutvisningar i ligan, 31 stycken, Djurgården har 40.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFLHC