Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Leksand
LIF

Frölunda vill segra i Scandinavium igen

20 oktober 2016 13:00
#FHCLIF

Frölundas maskineri har tuggat igång. Klubben föll dock, för första gången den här säsongen, i senaste hemmamatchen. Nu siktar klubben på att återigen bli en vinnare i Scandinavium när Leksand gästar.


Formkollen

Frölunda fortsätter att vinna i SHL och har sex segrar på det åtta senaste matcherna. Den fina formen har gjort att klubben lyft ordentligt i tabellen. På hemmais har klubben endast förlorat en match, senast mot Linköping.

Leksand har det tungt i SHL och lyckades inte följa upp segern mot Brynäs utan föll hemma mot Skellefteå på tisdagen med 6-1. Klubben skulle må bra av några trepoängare i rad för att lyfta från botten av tabellen.

Läget i lagen

Frölunda har det gott ställt med skador och har endast saknat Casey Wellman i de senaste matcherna. Snipern Johan Sundström saknades i senaste matchen och hans medverkan är osäker på torsdagen.

Leksand saknade både Jon Knuts och Tommi Paakkolanvaara i senaste matchen av okända anledningar. Om de är med på torsdagen är fortfarande osäkert. En som dock är med är viktige backen Nichlas Torp som är tillbaka efter avstängning.

Notera att

  • Leksand har sämst målskillnad i SHL med -21.
  • Carl Grundström och Joel Lundqvist är två av SHL:s flitigaste tacklare och har delat ut 19 tacklingar vardera.
  • Frölundas poängstarka back Henrik Tömmernes har endast åkt av isen poänglös i två matcher hittills.
  • Leksands Tobias Forsberg har hamnat i poängprotokollet i två raka matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCLIF.