Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Kan Luleå stoppa Malmös framfart?

18 oktober 2016 13:00
#LHFMIF

Malmö gör flest mål av samtliga lag i SHL och radar upp segrar. Nu reser man upp till Norrbotten för bortamatch mot Luleå. Ett Luleå som haft lite problem i sitt målskytte på sistone.


Formkollen

Luleå har blandat och gett den senaste tiden och även om prestationerna spelmässigt har varit godkända så har resultaten inte riktigt gått norrbottningarnas väg. Senast mot Färjestad så radade Luleå upp målchanser utan att få in mer än en puck i nät, och formkurvan pekar för norrbottningarnas del nu en bit nedåt med två inspelade poäng på de tre senaste matcherna.

Malmö däremot har verkligen fått spelet att stämma och effektiviteten framåt är imponerande. Senaste matchen mot Linköping slutade med seger 5-3 där Malmö gjorde fem mål på 18 skott. Det är fortsatt bara Örebro som lyckats plocka poäng av Malmö i årets SHL.

Läget i lagen

Hos Luleå är sedan tidigare Kael Mouillierat avstängd. Senast missade också Christian Jaros matchen och det är oklart om han kommer till spel. Likaså Julius Junttila som klev av i mötet med Färjestad.

Hos Malmö har Erik Andersson och Konstantin Komarek missat de senaste matcherna. I övrigt ser det ut som att Malmö kan ställa upp med ordinarie lag.

Notera att

  • Malmö har bara tappat poäng mot Örebro i årets SHL.
  • Luleå och Malmö vann två matcher var mot varandra ifjol.
  • Malmö har gjort flest mål av alla lag i SHL.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFMIF