Hemma
Malmö
MIF
Borta
Leksand
LIF

Toppen mot botten möts i Malmö Arena

4 oktober 2016 13:00
#MIFLIF

Tisdagen bjuder på en match från SHL där serieledande Malmö ställs mot jumbon Leksand. Hemmalaget har tagit maximala 15 poäng medan Leksand endast inkasserat en. Blir det ytterligare en seger för Malmö eller kan Leksand ställa till med den skräll?


Formkollen

Även i formen skiljer det en hel del mellan klubbarna. Malmö har som bekant hunnit med fem matcher i SHL och vunnit samtliga. Med det facitet kan vi konstatera att formen är mycket god.

Leksand har också hunnit med fem matcher. Laget inledde med fyra raka nollpoängare, men i lördags kom första poängen hemma mot Örebro. Frågan är hur stor positiv effekt den poäng har för Dalaklubben?

Läget i lagen

Malmö kommer att komma till spel utan Nicklas Jadeland som är skadad. Forwarden Mathias Tjärnqvist ställdes över i senaste matchen, men kan efter Jadelands skada nog vara tillbaka i laguppställningen på tisdagen. Även Leksand har det gott ställt när det kommer till skador och endast Oskar Lang var borta mot Örebro.

Notera att

  • André Benoit gjorde ett mål och fyra assist mot Rögle senaste och är uppe i åtta poäng den här säsongen.
  • Leksands Johan Porsberger och Alexander Ytterell gjorde sina första mål i lördags. Två spelare som ska vara ledande och behöver få igång produktionen.
  • Malmös Ilari Filppula är glödhet just nu och en spelare att ha koll på. Under de fyra senaste matcherna har finländaren gjort åtta poäng.
  • Rhett Rakhshani debuterade för Malmö senast.
  • Läs mer om Malmös rekordjakt på antal raka segrar i SHL.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFLIF