Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Örebro
ÖRE

Publikfest väntar i rivalmötet

17 september 2016 08:00
#FBKÖRE

I Karlstad och Löfbergs Arena inleds SHL-säsongen med rivalmötet Färjestad-Örebro. Det väntas bli en riktig publikfest då det verkar bli lapp på luckan och Örebro kommer med ett stort bortafölje.


Formkollen

Under försäsongen har Färjestad spelat sju matcher, varav fyra matcher spelats i CHL. Totalt har klubben tagit tre poäng i fyra av de sju matcherna, förlorat en match efter förlängning och kammat noll i två. Örebros försäsong har inte heller den varit optimal. Klubben har spelat åtta träningsmatcher och vunnit fyra, varav en efter förlängning. De andra fyra matcherna har slutat med noll poäng.

Läget i lagen

Notera att:

  • I fjol kom Färjestad femma i SHL och Örebro åtta. Väl i slutspelet åkte Örebro ut i åttondelsfinal och Färjestad i kvartsfinal.
  • I fjol möttes lagen vid fyra tillfällen i SHL och Örebro vann samtliga möten. Tre av mötena fick dock avgöras efter ordinarie tid.
  • Poängbäst i de respektive lagen förra säsongen var Milan Gulas i Färjestad (saknas idag) med 45 poäng och Daniel Viksten i Örebro med 37 poäng.
  • Örebro hade under försäsongen ett poängsnitt på 1,38 poäng, vilket var det näst lägsta poängsnittet. Endast Leksand hade lägre.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #FBKÖRE