Full pott och trettondeplats för Rögle

7 mars 2017 21:40
#RBKÖRE

Trettondeplatsen är säkrad för Rögle efter klara 5-1 mot Örebro - en vinst som innebär att Rögle tagit tolv av tolv poäng mot närkingarna den här säsongen.

Rögle spelade strålande hockey i den första perioden, laget skapade många fina chanser framför Axel Brage som för dagen fått förtroendet i Örebromålet. Rögle som bara har placeringarna i botten att spela för verkade ta matchen på största allvar och snurrade stundtals friskt med gästerna som tabellmässigt befinner sig i ingenmansland. 1-0 satte Bryan Lerg i spel fem mot tre - ett strålande skott mitt i slottet. Det blev ytterligare två mål för hemmalaget i den första perioden och skottstatistiken visade på övertaget - 14-6 till Rögle.

Det var fortsatt hemmadominans i den andra men inte lika stor som i den första. Den andra perioden bjöd inte på några mål, trots totalt 28 skott på mål (16-12 till Rögle). Det fanns dock vissa chanser, Rögles Anders Lindbäck stod för några fina räddningar, bland annat ett friläge där han rutinerat täckte av målet.

"Skönt att kunna visa att man kan vinna här"

– Det var lite raggarhockey i andra, men vi ska vinna, vi ska inte förlora mer på hemmaplan, sa Rögletränaren Anders Eldebrink inför den tredje.

Rögle har ett fint hemmafacit på sistone med fyra raka vinster och höll undan fint även i den tredje perioden. Laget gick ifrån till 5-0 innan utmärkte Anders Lindbäck tvingades kapitulera för Johan Motins rappa skott i slutminuterna. Det blev alltså 5-1 till Rögle som går till kval med fem raka hemmavinster i bagaget.

– Vi är starka hemma nu, vi har fem raka, det är skönt att kunna visa att man kan vinna här. Vi hittar varandra bra, sa David Åslin till C More efter matchen.

Det står nu med en match kvar klart att Rögle kommer sluta på plats 13 i SHL och ställs i direktkvalet till SHL med det lag som vinner play-off.