Frölunda sänkte Brynäs - Figren hjälte i förlängning

2 mars 2017 22:00
#BIFFHC

Robin Figren gav Frölunda ett skönt trendbrott. I det tunga toppmötet borta mot Brynäs avgjorde han i förlängningen, ett 2-3-mål som betydde viktig bonuspoäng för mästarlaget.

Brynäs kom visserligen från en förlust, men segerraden innan på åtta raka matcher hade lyft laget mot toppen och nu väntade tabellfyran Frölunda på hemmais. Den uppsnackade fighten bjöd på tidiga lägen för Frölundaduon Sena Bergenheim och Patrik Carlsson. I den andra speländen hotade Kevin Clark via en kontring och matchbilden var överlag öppen.

Med en dryg kvart spelad fick Brynäs chansen i numerärt överläge och då kom också ledningsmålet. Pathrik Westerholm fick tid med pucken, tittade upp och serverade brorsan Ponthus en fin passning till 1-0. Den ställningen såg även ut att stå sig till periodpausen, men med 31 sekunder kvar kom kvitteringen. John Nyberg skickade då iväg ett skott från blålinjen som letade sig förbi en skymd Felix Sandström.

Seger efter tunga perioden: "Vi har tagit steg"

Ett par minuter in i mittperioden gavs Samuel Asklöv möjligheten att återta Brynäs ledning, men friläget stoppades av Dan Bakala. Frölundamålvakten hölls riktigt sysselsatt av Brynäs och hade även hjälp av ribban på Jesper Jensens returskott. Det var Brynäs som skapade chanserna, men ledningsmålet skulle Frölunda och Sean Bergenheim göra efter ett genombrott längs högerkanten.

Repliken från Brynäs lät inte vänta på sig, för mindre än minuten senare utnyttjade Oskar Lindblom ett misstag och skickade dit 2-2 från slottet. Den tredje perioden innehöll sedan många lägen åt båda håll, men målvakterna stod emot och det gick till förlängning. Där fick Robin Figren fritt fram i en omställning och med ett lågt skott prickade han 2-3 mellan benen på Sandström. Vinsten var viktig för Frölunda som haft en tung period.

– Vi har tagit steg i de tre senaste matcherna och spelar bättre och med högre press. Vi gör de saker som gör oss till ett bra lag bättre, förklarade matchvinnaren Figren i C More.