Steen, Nygård avgörande i blytung seger för Färjestad

28 februari 2017 21:32
#SKEFBK

Stefan Steen höll nollan och Joakim Nygård stod för ett mål och en assist när tre mycket viktiga poäng hämtades in för Färjestad i bortamötet med Skellefteå.

Mötet kring sjätteplatsen mellan Skellefteå och Färjestad inledde gästerna bäst och hade vid flera tillfällen bra tryck mot Joni Ortio i hemmakassen. Skellefteå skulle dock spela upp sig, men lyckades inte heller de spräcka målnollan i den första perioden.

– Vi är inte alls nöjda, men det blev lite bättre sista fem minuterna. Vi måste ligga rätt i positionerna där ute, sa Skellefteås Jimmie Ericsson i C More.

I den andra perioden byttes lagen om att skapa tryck i anfallszonen och burväktarna bjöd på fina räddningar på löpande band. Första målet, det skulle sedan komma efter en snabb omställning.

Joel Eriksson Ek hittade Milan Gulas på blålinjen som skarvade vidare till en framstörtande Joakim Nygård. Snabbskrinnaren kom helt fri med Joni Ortio, gjorde en dragning och lyfte elegant in 0-1 med en backhand. Innan akten var över kom också 0-2, denna gång efter att duktige Ortio stått för ett misstag. Finländaren skrinnade ut från kassen för att spela undan pucken, men fick felträff och Alexander Johansson kunde snappa upp pucken och dubbla ledningen.

– Riktigt skönt att få utdelning, vi skapade massor av chanser och lyckades till slut få hål, sa Färjestads Joakim Nygård i C More.

32 räddningar - 17 i tredje

I den tredje akten tryckte Skellefteå på ordentligt för ett mål, men det var Färjestad som fick utdelning när Johan Ryno satte 0-3, assisterad av hete Joakim Nygård. Det målet skulle visa sig bli det sista för burväktaren Stefan Steen räddade 17 skott i tredje perioden, 32 totalt och fick, tillsammans med Nygård, ikläda sig rollen som matchvinnare.

– Jätteskönt! Vi kan vara med och tävla om det här och sätta press på dem. I två perioder spelar vi briljant ishockey på bortaplan idag, sa Färjestads tränare Leif Carlsson i C More.

I och med segern har Färjestad nu rejält häng på topp sex med fem poäng upp till kvällens motståndare Skellefteå.