Frölunda fick revansch - till slut

25 februari 2017 21:28
#LIFFHC

Frölunda såg ut att ha tre kassaskåpssäkra poäng när Rosseli-Olsen satte 4-1, men Leksand svarade för en mäktig upphämtning i tredje perioden och tog matchen till förlängning.

Ett revanschsuget och spelförande Frölunda pressade tillbaka ett Leksand som hade väldigt svårt att få till sina uppspel. Patrik Carlsson öppnade målskyttet för gästerna sedan hans skott styrts på en Leksandsskridsko och in i en båge över en ställd Haukeland i hemmakassen. Svaret kom dock omgående. Oscar Lang jagade ifatt pucken högt, Castonguay sköt och i gröten framför målet petade Isac Skedung in kvitteringen.

I andra perioden var det inget snack. Frölunda satte in en kompakt press i 20 minuter och kunde gå upp i en 3-1 ledning. Först hittade Casey Wellman krysset och därefter serverade Sean Bergenheim Patrik Carlsson till öppet mål med en vacker passning bakom ryggen.

– Vi möter ett Frölunda som sprudlar av glädje och vi har inte hunnit med dem alls i andra perioden. Vi måste spela enklare, men det är lättare sagt än gjort. Vi måste få stopp på dem, sa Perra Johnsson, Leksands tränare, till C More inför tredje.

Dramatisk vändning

När Mats Rosseli-Olsen gjorde 4-1 till Frölunda trodde de flesta i Tegera Arena att den här matchen var avgjord. Men som vi lärde oss i SHL-kvalet förra året kan man aldrig räkna bort Leksand. Inom loppet av 20 sekunder reducerade Knuts och Ollas två gånger om. Med bara 1:30 kvar av matchen ryckte sig Lukas Eriksson fri i numerärt underläge (!) och forcerade in 4-4 inför en kokande hemmapublik. Matchen till en högdramatisk förlängning som kunde slutat hur som helst, men till slut sköt Johan Sundström extrapoängen hem till Göteborg.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra andraperiod, sen kommer vi ut på hälarna och blir extremt känslostyrda när de får in en puck, sa Roger Rönnberg, en besviken Frölundatränare, till C More efter matchen. – Vi måste kaxa upp oss. Måste gå för att göra nästa mål. Vi ska spela offensiv hockey, vi är ett mästarlag och måste börja se ut som ett också.