Brynäs chockstart avgjorde - vann i målfesten

21 februari 2017 22:10
#ÖREBIF

Fem insläppta mål på bara 22 minuter - då hjälpte det inte att Örebro reducerade tre gånger om. Formtoppade Brynäs vann målkalaset i Behrn Arena och stormar mot kvartsfinal.

Det var en riktig kalldusch som mötte hemmapubliken i Behrn Arena på tisdagskvällen. Inte ens en halvminut hade spelats innan gästande Brynäs tagit ledningen, sedan Kevin Clark snott åt sig pucken i offensiv zon och skickat in 0-1. Bortsett från underläget lyckades Örebro ändå öppna matchen piggt, men målmässigt skulle det bli värre. I numerärt överläge fick Linus Ölund yta att avancera på och då satt tvåan i krysset bakom Julius Hudacek.

En frispelad Johan Alcén åkte sedan in med 0-3 med klockan på 9.18 och Niklas Sundblad kallade till timeout. Marcus Weinstock var en stolpträff från att ge Örebro kontakt direkt efter, men siffrorna stod sig perioden ut. I andra small det sedan snabbt igen. Ett långskott från Simon Bertilsson och friläge för Samuel Asklöf betydde 0-5 för Brynäs - 22 minuter in i matchen.

Sjätte raka vinsten - försprång i kvartsfinalstriden

Läget var där nattsvart för Örebro, men laget hittade en väg in. I spel fem mot fyra lade Joel Mustonen och Kalle Olsson upp till Lucas Lessio, som ståendes i slottet stänkte dit reduceringen. Nyförvärvet skulle även slå till igen och efter en uppåkning lyfte Lessio in 2-5 för Örebro. De snabba målen gav energi och först i periodens slutskede kunde Brynäs lugna ner spelet.

I tredje hade gästerna chansen att avgöra flera gånger om, men Julius Hudacek höll kvar spänningen med flera parader. Med fem minuter kvar kom även Örebros tredje reduceringsmål, inrakat i öppen målbur av Tom Wandell. Där tyckte Brynäs att det fick räcka och Lukas Kilström fastställde slutsiffrorna till 3-6 med ett direktskott i powerplay. Vinsten var Gävlelagets sjätte i rad och håller Brynäs åtta poäng ovanför kvartsfinalstrecket.

– Det är ganska slarvigt av oss. Vi kommer ut bra i första och i andra, men vi har tur att vi gör så mycket mål i första idag, menade Lukas Kilström i intervju med C More.