Brynäs vände och straffade Luleå

2 februari 2017 21:55
#LHFBIF

Brynäs tog en stark seger när Luleå besegrades på bortais med 5-4 efter straffar. Brynäs vände underläge 2-4 i den tredje perioden och kunde sedan vinna sedan Kevin Clark hittat rätt i straffläggningen.

Det var hemmalaget Luleå som startade matchen bäst. Man hade bra frat under skridskorna och kom också till fler och farligare avslut än Brynäs. David Rautio i gästernas mål spelade dock stabilt och motade farligheterna på ett bra sätt.

Craig Schira i Luleå satte in en ordentlig smäll på Brynäs Jesper Jensen som tog illa. Skada på Jensen, matchstraff på Schira och Brynäs kom in i spelet mer när man fick ett långt powerplay. Dock utan utdelning. Men direkt efter satt ändå 0-1 när Oscar Lindblom petade in pucken från nära håll.

Bill Sweatt med ett äkta hattrick

Den andra perioden tillhörde Bill Sweatt och Luleå. Redan efter tolv sekunder smällde amerikanen in 1-1 med ett rappt handledsskott i plockhandskrysset. Efter det fortsatte Sweatt att oroa gästernas försvar, och även om spelet böljade åt båda håll, var det LUleå som skulle få utdelning. I numerärt underläge var Sweatt framme igen och skickade in 2-1 i det andra krysset.

När tiden sedan tickade ner mot pausvila, var Sweatt framme igen. Samma rappa skott, Rautio hann inte reagera och 3-1 var ett faktum till publikens stora glädje.

Men Brynäs kom ikapp. I den svängande matchen reducerade först Daniel Mannberg till 3-2. Luleå ökade på ledningen till 4-2 genom Brendan Mikkelson, men hemmalaget lyckades inte knyta igen säcken. Linus Öhlund och Oskar Linblom bjöd båda på två snabba mål och ställningen var 4-4 efter full tid och förlängning.

I Straffläggningen sedan avgjorde Brynäs Kevin Clark med en läcker straff, mellan benen på Filip Gustavsson, och Brynäs knep bonuspoängen.