Fjärde raka för Färjestad

2 februari 2017 21:48
#FBKLIF

Formstarka Färjestad plockade femte raka segern när Leksand besegrades på hemmaplan med 5-2.

Inledningen i Karlstad var en svänging historia. Båda lagen turades om att etablera tung press i de offensiva zonerna, där bland annat Leksand hade ett skott mot öppet mål som i sista stund styrdes undan i luften. Slutligen spräcktes nollan av hemmalaget genom Magnus Nygren, som elegant serverades av Markus Nilsson från position snett bakom kassen. Färjestadsledningen skulle dock utjämnas när gästerna fick powerplay. Efter flera misslyckade rensningsförsök från Färjestadsklubbor snappade Oskar Lang åt sig pucken och skickade in kvitteringen bakom en skymd Stefan Steen.

– Det är väl VM i blockerade skott. Alla lag är otroligt duktiga på att ligga i skottlinjen. Det är en ganska jämn match, men vi behöver få mer puckar i djupet. Det blir lite för mycket "allmänhetens" i sarghörnen ibland, summerade Färjestads Magnus Nygren i C More i pausen.

Bortdömt Leksandsmål

Färjestad fick en fin start på mittperioden och ett logiskt 2-1-mål skulle också falla, signerat John Persson. Kort efter målet valde Per-Erik Johnsson att ta timeout - något som fick igång hans Leksand rejält. En kvitteringspuck infann sig i nätet bakom Stefan Steen, men efter noga videogranskning valde man att döma bort målet efter att Färjestadskeepern störts i målgården. Istället kunde hemmalaget gå in i pausvilan med en tvåmålsledning, efter att Joakim Nygård tryck in trean från nära håll.

Leksand kom ut bra i den tredje - och just när det såg ut att komma en reduceringspuck, spikade istället Joel Eriksson Ek igen matchen. Förvisso hade Leksand tendenser och fick dessutom in ett reduceringsmål efter ett vackert anfall, men Färjestad höll undan och fick med bara sekunder kvar in ett femte mål i den tomma buren. Värmlänningarna plockade därmed ännu en seger, medan Leksand nu har förlorat fem raka.