Ett mål räckte för Färjestad

31 januari 2017 22:10
#ÖREFBK

Trots bra kvitteringsläge i slutet av matchen ville det sig inte för Örebro. Färjestad fick med sig poängen hem till Karlstad efter ett välriktat skott i den tredje periodens inledning.

Örebro inledde bra mot Färjestad men tappade initiativet efter några minuter och Färjestad tog över. Trots att gästerna vann skottstatistiken i den första perioden med 9-5 lyckades laget inte göra mål. Inte heller Örebro lyckades få in pucken och lagen satte sin förhoppning till den andra perioden.

Men inte heller där lyckades något av lagen få pucken i mål. Färjestad hade inte alls samma spel som i den första och inte heller Örebro kom upp i några spelmässiga höjder. En som ändå hade kul på isen var Örebrobacken Bobbo Petersson som hade några offensiva utsvävningar.

– Det är roligare att spela offensiv hockey också, får man ett läge är det bara att följa med upp i anfall och hjälpa forwards så vi får ett till alternativ i anfallsväg, kommenterade Petersson till C More efter andra.

Tollefsen fick matchstraff

I den tredje periodens inledning kom så målet. Marcus Nilsson skickade iväg en puck från den vänstra tekningscirkeln, den slank in vid den bortre stolpen.

Det blev inga fler mål, trots att Örebro på slutet spelade numerärt överläge i fem minuter sedan Ole Kristian Tollefsen fått matchstraff efter en huvudtackling på Tom Wandell.

– Vi slarvar lite i andra, men det blev tre poäng, det var gött. Vi hade många powerplay och sa att vi skulle ta lite fler avslut och till slut gick den in, kommenterade Färjestads målskytt Marcus Nilsson till C More.