Forsberg fixade tre poäng till Malmö

28 januari 2017 21:20
#BIFMIF

Trots att Malmö hade en 3-0-ledning i inledningen av den tredje perioden så var det en jämn match. Brynäs ungdomskedja presenterade sig ordentligt, men det räckte inte hela vägen. Istället såg tvåmålsskytten Christoffer Forsberg till att Malmö åkte hem med tre viktiga poäng.

Malmö tog tag i taktpinnen direkt och efter bara drygt sex spelade minuter så gjorde Carl-Johan Lerby sitt första mål i SHL. Lerby fick en pass uppe vid blå, klev in något i banan och drog ett hårt skott som Felix Sandström släppte förbi sig. Bara fem minuter senare utökade Malmö sin ledning efter att Brynäs precis blivit fem man på banan. Jens Olsson drog till med ett skott uppe från blå även han, men den här gången stod Cristoffer Forsberg positionerad framför Sandström och kunde styra in Malmös andra mål för kvällen. Brynäs bjöds sedan in i matchen efter att Noah Welch dragit på sig en utvisning för en tripping på Johan Alcén. Men Oscar Alsenfelt stod pall för gästerna.

– Inte någon godkänd period, vi slarvar och spelar alldeles för ängsligt. De får komma in framför mål och stå där och styra och ställa. Nej, det här måste vi ändra på, sa en besviken Jacob Blomqvist till C More.

Brynäs kom ut som ett helt nytt lag i inledningen av den andra perioden. Och efter två riktigt bra powerplayförsök från hemmalaget tvingades Peter Andersson att ta en timeout för skåningarna. Det var fortsatt Brynäs som styrde och ställde i mittenakten, men det gav ingen utdelning.

Ungdomskedjan visade vägen

Malmös Fredrik Händemark behövde bara nio sekunder i den sista perioden för att utöka Malmös ledning till 3-0. Men Brynäs och ungdomskedjan med Linus Ölund, Samuel Asklöf och Jesper Boqvist kunde se till att det skulle bli match igen. Först ut var Linus Ölund som kunde trycka in pucken mellan benen på Alsenfelt om inte riktigt hade koll på returen. Sen var det Asklöfs tur efter att Boqvist tagit in pucken framför mål kunde Samuel kriga in pucken, vilket var hans första mål i SHL. Brynäs gick för ytterligare ett mål men det var ett misstag av det egna försvaret som gjorde att Malmö kunde sätta sitt fjärde och det avgörande målet för kvällen. Christoffer Forsberg stod för sitt andra mål för kvällen när han fick tag på pucken efter slarv från Brynäsförsvaret och satte sen fart mot tom bur.

– Vi startar matchen för slött och gjorde lite taktiska fel samtidigt har vi lägen att gå ikapp, men de har en bra målvakt, sa Thomas Bulan Berglund till C More.