HV71 förstörde Ritolas hemkomstfest

28 januari 2017 21:18
#LIFHV71

Mattias Ritola kom hem till ett kokande Tegera Arena efter 1,5 års frånvaro, men HV71 förstörde festen. Pär Arlbrandt blev huvudsabotör med sitt avgörande 2-1-mål.

Det märktes att det var två lag som hade en match i benen kvällen innan. I en ganska hafsig förstaperiod var det HV71 som skapade flest lägen, men det var Leksand som var närmast att ta ledningen. Sondre Olden snodde pucken på defensiv blålinje, åkte sig fri, men avslutet tog i stolpen.

– Det går lite för sakta, vet inte om det är matchen igår som sitter i. Men det är lika för båda och jag tycker ändå vi gör en hyfsad förstaperiod, kommenterada HV71:s Martin Thörnberg i C More.

Leksand kom ut som en virvelvind i andra perioden, radade upp chanser och kunde rättvist bryta dödläget. Hyllade hemvändaren Mattias Ritola krigade sig genom mittzon och friställde Eric Castonguay som lurade ner Petterson-Wentzel och lyfte in 1-0 i nättaket. HV71 skulle dock komma tillbaka starkt och fem minuter innan paus styrde Kevin Stenlund retfullt långsamt in kvitteringspucken.

"Förtjänade en poäng"

Det var till slut HV71 som skulle ta med sig samtliga sex poäng från det här dubbelmötet. I tredje perioden när Leksand pressade på för en ledningspuck kontrade Oscar Sundh och Pär Arlbrandt till sig ett två mot ett-läge. Flippass från Sundh, skott i krysset från Arlbrandt och trots en intensiv hemmapress i slutminuten stod sig 1-2 matchen ut.

– Om det var mer rättvist igår så var Leksand kanske värda ett kryss här ikväll. Det är ett bra lag vi möter, PW gör en strålande insats och sen kontrar vi in segermålet. Så det är skönt, kommentera segerskytten Pär Arlbrandt matchen i C More.