KHK

Alsenfelt stoppade Karlskrona - Malmö vinnare

26 januari 2017 21:55
#KHKMIF

Malmö håller sig kvar på segerspåret och håller Karlskrona borta från samma. I det viktiga mötet gick skåningarna ifrån till seger med 0-2, mycket tack vare Oscar Alsenfelt.

Malmö öppnade det viktiga bortamötet med Karlskrona piggt. Robin Alvarez lämnades efter bara någon minut helt ensam med Johan Holmqvist, som räddade. Något längre in i perioden fick Holmqvist problem när Christoffer Forsbergs skott studsade på axeln och ner i målgården bakom målvakten, innan den rensades.

Inledningsvis var det alltså mycket Malmö, men allteftersom skulle Karlskrona ta över. Hemmalaget hade en stark sekvens i numerärt överläge där både Joel Kellman och Alexander Bergström prickade målramen. Med bara 20 sekunder kvar till vilan var det istället Malmö som tog ledningen, sedan Ilari Filppula lagt upp för en omarkerad Andreas Thuresson i powerplay.

Viktiga poäng i mittenskiktet

Mittenakten började med ett friläge för Karlskronas Niklas Arell, som brände den chansen rejält. Möjligheten visade dock vägen för Karlskrona som kopplade på i offensiven och radade upp målchanser. Oscar Alsenfelt i Malmömålet svarade för flera svettiga nummer, bland annat när Bergström testade. Återigen skulle Skånelaget slå till i periodens slutskede och med klockan på 19.04 kontrade Fredrik Händemark in 0-2 framspelad av Filppula.

Karlskrona pressade sedan på under delar av den tredje perioden. Chansmässigt var Malmö närmast med en omställning genom Alvarez, men perioden blev mållös. Skotten i matchen skrevs till 30-19 för Karlskrona, som ändå inte fick hål på Oscar Alsenfelt. Malmö vann och tog tre mycket viktiga poäng i tabellens mittenskikt.

– Jag är jättenöjd med min prestation och jätteglad att vi vinner. Många gånger får jag bra hjälp och vi får också två psykologiska mål som vi spelar på. Vi är ett bra lag när vi tar ledningen, förklarade Alsenfelt för C More.