Powerplay nyckeln till Linköpings trea

21 januari 2017 18:28
#LHCRBK

Linköping studsade tillbaka efter storförlusten senast och är återigen ett vinnande lag. Hemma mot Rögle blev det en uddamålsseger, i en match där ett effektivt powerplay blev avgörande.

I ett stämningsfullt Saab Arena fick publiken bevittna en jämn förstaakt mellan Linköping och Rögle. Lagen turades om att skapa tryck och målchanser - och när hemmalaget fick sitt första powerplay, skulle också målsignalen ljuda för första gången. Garrett Roe hittade Broc Little som prickade stolpen - och returpucken därefter skickade Niklas Fogström in bakom Anders Lindbäck. Ledningen för östgötarna blev dock kortvarig. Felix Schütz lämnades relativt ensam i slottet några minuter senare och kunde efter en retur från Marcus Högberg pricka in kvitteringen.

– Första perioden var en jämn historia. De skapar sina chanser och vi skapar våra. Vi måste höja oss i forechecken för att kunna vinna idag, sade 1-0-skytten Niclas Fogström till C More i paus.

Akt nummer två i Saab Arena var fortsatt jämn. Målvakterna stod upp väl, där framför allt Anders Lindbäck bjöd på en hel del parader i sin kasse. Men när hemmalaget fick powerplay kunde inte ens Röglekeepern hålla emot, då LHC återigen fick utdelning genom ett slagskott i krysset av Garrett Roe. Linköping fick ny energi efter sitt ledningsmål och höll flera gånger på att utöka tillställningen i den andra akten, som slutade i en hemmaledning.

Den tredje och sista perioden blev ingen välspelad historia. Gästerna lyckades aldrig etablera någon press och Linköping sänkte tempot i sina anfall. Marcus Högberg och hans försvar stod emot när väl Rögle kom i sina anfall. Anders Eldebrinks lag fick en gyllene möjlighet att utjämna tillställningen genom ett powerplay i slutskedet, men inte ens då hotades östgötarnas ledning. 2-1 stod sig och Linköping plockade med sig samtliga tre pinnar.