Nionde raka efter vändning - Växjö jagar serieledning

20 januari 2017 21:20
#KHKVLH

Ny vinst och bara tre poäng upp till Frölunda på förstaplatsen. Växjös formtopp håller i sig och på fredagen besegrades Karlskrona på bortais - trots tidigt underläge.

Två olika formkurvor kolliderade på fredagskvällen och formstarka Växjö öppnade även starkt i ABB Arena Karlskrona. Tabelltvåan tog tidigt hand om spelövertaget och fick fast pucken på offensiv planhalva. Bortsett från en styrning för Ville Leino saknades de klara chanserna, istället visade Karlskrona prov på sin kontringsstyrka. I den första periodens slutskede frispelades Jimmy Andersson och ren med Joacim Eriksson sköt forwarden 1-0 i krysset.

Växjö behöll spelövertaget i mittenakten, där Tuomas Kiiskinen hade ett avslut som Johannes Jönsson nickade undan. Niklas Arell var sedan nära att utöka för Karlskrona med en ribbträff. Sex minuter in kom istället kvitteringen när ett rappt skott från Cory Murphy överraskade Jönsson.

Avgjorde med två snabba mål i mittperioden

Karlskronamålvakten tog snabbt revansch genom att göra en fin benparad på Robert Roséns giftiga avslut. Spelmässigt var det fortsatt övervikt för Växjö och när smålänningarna tilläts ställa om snabbt lyfte Erik Josefsson in ledningspucken på en retur. 49 sekunder senare kom även 1-3, också det inprickat på retur, och målskytt var då Tuomas Kiiskinen.

Växjö hade ytterligare chanser i mittperioden och först mot slutet kunde Karlskrona flytta fram trupperna. I slutperioden jagade hemmalaget en väg in i matchen, men Philip Holms 1-4 sju minuter från slutet innebar spiken i kistan. Växjö höll undan till en säker seger och förlängde Karlskronas förlustsvit. Samtidigt var vinsten Växjös nionde i rad, laget är nu bara tre poäng efter Frölunda på förstaplatsen.

– Jag tycker att vi gör 60 bra och fokuserade minuter. Det känns som att vi i andra får betalt för chanserna i första. Det var ett litet tålamodsprov för oss, jag tycker att vi klarade det bra, summerade Växjötränaren Sam Hallam vinsten för C More.