Djurgården vann igen - Reideborn tog allt

14 januari 2017 18:45
#BIFDIF

Formen pekar fortsatt uppåt för Djurgården - som borta mot Brynäs tog fjärde segern på de fem senaste matcherna. Två tidiga mål i mittperioden gav Djurgården ett försprång och Adam Reideborn stängde igen sin målbur.

Adam Reideborn inledde bortamötet med Brynäs med att släppa en retur rakt ut i slottet, men därefter gjorde inte målvakterna många fel. Djurgården kom till spel med en färsk seger mot just Gävlelaget och öppnade också matchen piggt. Lukas Vejdemo var även nära ett ledningsmål, när han avslutade ett fint anfall med att pricka ribban.

Trots skottövervikt för Stockholmslaget var ställningen mållös inför andra. Där dröjde det dock bara 1.18 innan det small. Ett långt Djurgårdsuppspel skapade ett två mot ettläge, något som Markus Ljungh förvaltade genom att spela fram Calle Ridderwall till 0-1. Fem minuter senare fyllde Jeff Tambellini på genom att trycka dit tvåan och Brynäs tog då timeout.

"Skönt att komma in och hjälpa laget"

Den timeouten svarade hemmalaget upp på mycket väl. Brynäs satte direkt in en tung press i Djurgårdszonen och skapade flera fina chanser. Närmast av alla var Daniel Paille, som i periodens slutskede prickade utsidan av målburen.

Brynäs starka tryck höll även i sig i upptakten på den tredje perioden. Men trots en massiv press och trots ett numerärt underläge lyckades Djurgården hålla undan och även lyfta spelet alltmer. Ponthus Westerholm fick det sista stora reduceringsläget, men stopppades då av Reideborn som höll nollan. Emil Johansson kontrade sedan in 0-3 i öppen målbur och Djurgården tog sin fjärde vinst på de fem senaste matcherna.

– Jag är jävligt nöjd hur laget spelar och hur jag spelar. Skönt att komma in och hjälpa laget att vinna, sade målvaktshjälten Reideborn till C More.