Mäktig vändning bäddade för HV71-seger

14 januari 2017 21:07
#HV71RBK

Rögle höll stången bra i returen i back to back mötet med HV71, ledde med 2-1 halvvägs in i matchen. Men då satte HV71 ordentlig fart på grejerna och punkterade matchen på bara några minuter.

Med fredagens seger i ryggen var det HV71 som förde spelet i den första perioden. Det vaskades fram ett antal chanser, framförallt i de många numerära överlägena, men inga mål gjordes.

Istället var det Rögle som gjorde det första målet. I ett flygande anfall hittade Jack Connolly fram med ett inspel till Ludvig Rensfeldt framför HV-kassen, Rensfeldt tog emot skickligt och sköt pucken förbi Linus Söderström.

Rögles ras

Andra perioden var märklig. HV71 fick, precis som i första perioden, spela en del i powerplay, en spelform det gått minst sagt troll i för smålänningarna. Men nu fick de till slut utdelning efter 31 raka mållösa överlägen. Ted Brithén gjorde målet.

Rögle återtog ledningen och det såg relativt stabilt ut hos gästerna, men då kom raset. På mindre än tre minuter vände HV71 1-2 till 4-2 och Rögle hade fallit ihop ordentligt. Mattias Tedenby satte även en straff fram till 5-2 en stund senare och det var ridå ner för gästerna.

Det var i det närmaste avgjort och den tredje perioden dominerades även den av hemmalaget. Men det var Rögle som gjorde det enda målet. Det kom i numerärt överläge under senare delen av perioden, men HV-segern var aldrig hotad.