Djurgården fick 126 anledningar att fira i Globen

30 december 2016 22:15
#DIFFHC

Globen stundtals kokade när Djurgården firade 125-årsjubileum och dessutom bjöd på en underhållande kamp mot Frölunda. Till slut var det hemmalaget som med hjälp av publikens stöd kunde hålla ut och vinna med 3–2 efter full tid.

Inför ett fullsatt Globen, och iklädda ett retroställ med inspiration från SM-guldåret 1962, visste Djurgårdsspelarna att ikväll var ingen vanlig kväll. Djurgården mötte Frölunda och firade 125 år som förening. Åtta minuter in i matchen fick man en till anledning att fira. Då kom nämligen Lukas Vejdemo fri med Johan Gustavsson i Frölundakassen, och visade stor kyla när han grundlurade målvakten och satte pucken i nättaket.

– Det känns fantastiskt, extremt bra stöd här idag. Jag tycker vi måste höja oss lite i andra och bjuda publiken på bättre spel, sa Lukas Vejdemo till CMore efter den första perioden.

För Frölunda hade hela tiden känning på kvitteringen, som till slut inte lät vänta på sig längre. Efter flera missar, ribbskott och motstuds kunde Sean Bergenheim inte annat än göra mål när han frispelades av Victor Olofsson med fyra minuter kvar av den första perioden.

Återtog ledningen

Stämningen steg, om möjligt, till ännu högre nivåer i Globen när Djurgården spelade ut sitt fulla register i den andra perioden. Det började med att Calle Ridderwall gav Djurgården ledningen igen, då han styrde in ett skott från Emil Johansson i numerärt överläge. Till skillnad från den första gången, kunde Djurgården nu också bevara sin ledning, vilket laget gjorde bäst genom att utöka den till 3–1.

Då passade Patrik Lundh på att göra sitt första mål för säsongen. Ett mycket viktigt sådant för Djurgården, och det skulle till och med komma att bli avgörande.

Tellqvist täppte igen

Men det var inte utan att Frölunda var nära. Flera gånger var det målramen som räddade Djurgården från ett baklängesmål, och när den inte fanns där så klev Mikael Tellqvist fram med övertygande spel mellan stolparna. Sju minuter in i den tredje perioden kunde dock Frölunda närma sig Djurgården efter mål av Nicklas Lasu, som med klubban i en hand stötte in pucken förbi Tellqvist.

Det var allt Djurgården skulle tillåta i den perioden, för därefter visade hemmalaget upp ett starkt försvarsspel som till slut räckte hela vägen till tre poäng.

– Jätteskönt, självklart. Årets sista match, 125-årsjubileum och ett fullsatt Globen. Det var viktigt för oss att komma ut och leverera här, sa Djurgårdens Calle Ridderwall till CMore efter slutsignalen.