HV71

Brynäs vinnare i målvakternas kamp

26 december 2016 21:28
#BIFHV71

HV71:s Fredrik Pettersson-Wentzel var svår att överlista – men inte omöjlig, skulle det visa sig. Ryan Gunderson sköt nämligen hål på målvakten i spel fem mot tre på övertid. Det innebar segermålet till 2–1 och två poäng för Brynäs.

Det tog bara 56 sekunder, säkert innan vissa bland publiken hunnit hitta till sina platser på läktaren, för Brynäs att ta ledningen hemma mot HV71. Lagkaptenen Jacob Blomqvist snappade upp pucken rakt framför Fredrik Pettersson-Wentzel i kassen, och skyfflade pucken in i nät med ett backhandskott.

Blomqvists mål förblev visserligen periodens enda efter 20 minuters spel, men Brynäs hade ändå flera lägen att öka på ledningen. Allra närmast kom Daniel Paille, som med bara sekunder kvar av perioden kom fri med Pettersson-Wentzel i numerärt underläge. Målvakten höll HV71 kvar i matchen den gången.

– De kommer ut mycket piggare än vad vi gör. Det gäller att vi får fast pucken bättre i deras zon. Det går undan och då ser Brynäs duktiga ut, sa HV71:s Christoffer Persson till CMore efter den första perioden.

En räddare i nöden

HV71 filade bort mycket av sina brister till den andra perioden, och även om det inte gav utdelning direkt så gav det en indikation på att gästerna inte tänkte ge upp i första taget. Mycket tack vare en storspelande Pettersson-Wentzel mellan stolparna kunde HV71 ta sig förbi mellanakten med fortsatt bara ett måls underläge, vilket skulle visa sig vara möjligt att hämta upp.

– Det känns som att när vi får ner pucken djupt orkar inte HV med riktigt, sa Brynäs Oskar Lindblom till CMore.

Gunderson avgjorde

Med inget att förlora i Gävle satte HV71 under tredje perioden igång en aggressiv anstormning för att kvittera mot Brynäs. Det gjorde också att Brynäs fick gott om lägen att sätta spiken i kistan åt andra hållet, men det blev till slut HV71 som fick fira. Tillfälligt. Lawrence Pilut sköt ett skott från blålinjen och Kevin Stenlund styrde upp pucken i krysset förbi David Rautio, och plötsligt blev det 1–1 med bara två minuter kvar att spela.

Det kom sedan att behövas förlängning för att avgöra matchen. Till det kämpade Brynäs till sig två utvisningar på kort tid, och i spel fem mot tre kunde backen Ryan Gunderson panga in segermålet. Två poäng till hemmalaget, en poäng till HV71.