KHK

Proppen ur för Karlskrona, fyra obesvarade mål i tredje

20 december 2016 21:35
#BIFKHK

Kevin Clarks tolfte mål för säsongen räckte inte. Karlskrona, som gjort två mål de fem senaste bortamatcherna, gjorde fyra mål i tredje perioden ikväll och stod för en otrolig vändning.

Det var en jämn första perioden mellan tabelltvåan Brynäs och åttan Karlskrona. Gästerna vann skottstatistiken med 12-7, men hemmalaget var effektivare och gick till pausvila i en 2-0-ledning efter mål av Pathrik Westerholm och Kevin Clark.

– Offensivt är det bra, men vi slarvar lite defensivt och måste nog spela lite bättre om vi ska vinna det här idag, sa Brynäs Pathrik Westerholm i C More.

I den andra perioden var det Brynäs som skickade flest skott på mål, men Karlskrona som fick utdelning. Niklas Arell sköt och Alexander Wiklund lyckades styra in reducering förbi David Rautio i Brynäs kasse. I slutet av perioden handlade det mesta om Brynäs, men Johan Holmqvist stod pall mot sin gamla klubb och vi bjöds inte på fler mål i andra akten.

– Vi måste fortsätta få puckarna mot mål och spela tight. Det är skönt att vi fick in pucken, vi har skapat mycket i flera matcher utan att ha fått utdelning. Det är bara att kämpa på i tredje, sa Karlskronas målskytt i C More.

"Jag är stolt och glad över grabbarna"

I den tredje perioden inledde Daniel Paille med att lyfta in 3-1 till Brynäs och Gävlelaget såg ut att gå mot tre nya hemmapoäng. Då vaknade Karlskrona till. På lagets första skott på mål i tredje akten rakade Jimmy Andersson in Joachim Rohdins fina förarbete och drygt tre minuter senare kvitterade Marcus Paulsson på det tredje skottet. Två minuter senare var det dags igen när Joel Kellman skickade in 3-4 efter en retur från David Rautio och den smått galna vändningen var ett faktum. Brynäs pressade på ordentligt för en kvittering i slutet, men Alexander Bergström skickade in 3-5 i tom kasse och sköt tre blytunga poäng till Karlskrona.

Inför kvällens match hade klubben från Blekinge två mål på fem bortamatcher, idag kom fem, varav fyra i en period, från den nya tabellfemman. Brynäs ligger kvar som tvåa och Kevin Clark klev upp i skytteligaledning på tolv fullträffar.

– Jag tycker att vi hade tålamod och hade mer vilja att vinna och kriga som ett lag än våra motståndare idag. Jag är stolt och glad över grabbarna och det är helt fantastiskt att vi lyckas vinna idag, sa Karlskronas tränare Per Hånberg i C More.