Oscar Alsenfelt nollade HV71

8 december 2016 21:32
#MIFHV71

SHL:s hetaste målvakt heter Oscar Alsenfelt. Idag höll burväktaren sin femte nolla för säsongen när Malmö besegrade HV71 med 4-0 hemma i Malmö Arena och klev upp som trea i tabellen.

Det var en fartfylld och intensiv första period vi bjöds på från Malmö Arena. Mötet inleddes med att Oscar Alsenfelt efter endast 14 sekunders spel rånade Adam Almqvist på ett solklart mål. Burväktaren kastade sig från ena stolpen till den andra och räddade pucken med klubban, en tidig kandidat till årets räddning. Från den chansen böljade matchen fram och tillbaka, men efter 16:13 skrinnade Nils Andersson sig fri från egen zon. När han närmade sig målet revs han ner och ett straffslag dömdes ut. Rhett Rakhshani klev fram och lyfte elegant in 1-0 till hemmalaget med en backahand och sa så här i C More under pausvilan:

• Det var en fantastisk räddning av Alsenfelt i början. Vi har pratat massor om att göra mål. Vi försöker att förenkla vårt spel, skicka mycket puckar mot mål, åka in framför och så vidare, sa han.

I den andra perioden fortsatte det fartfyllda spelet och precis som i den första var det Malmö som var effektivt och hade studsarna på sin sida. Erik Forssell lobbade en passning i magen på Andreas Thuresson, pucken studsade fram till Ilari Filppula som satte 2-0 till hemmalaget. Innan akten var över kom ännu ett mål för Malmö. Kommande landslagsdebutanten Fredrik Händemark gjorde sin fjärde poäng mot HV71 den här säsongen när han vackert prickade Robin Alvarez blad fram till 3-0.

– Jag tycker att vi spelar lite slarvigt och vi måste få mer tryck på kassen. Det saknas lite. De är starka framför mål, men det är där vi ska in och skapa lite kaos, sa en annan kommande landslagdebutant, HV71:s blivande Andreas Borgman i C More.

"Vissa dagar är mer magiska"

I den tredje perioden lyckade Malmö spela mycket disciplinerat och HV71 hade svårt att skapa några vassa målchanser. När de väl lyckades, ja då stod Oscar Alsenfelt i vägen. Efter 14:22 lyckades Christoffer Forsberg skrinna förbi Adam Almqvist och ställdes öga mot öga med Fredrik Pettersson-Wentzel. Den kampen vann Forsberg och 4-0 var ett faktum. Jönköpingslaget lyckades aldrig få hål på Alsenfelt som höll säsongens femte nolla, bäst i SHL.

– De är otroligt skickliga individuellt, men det är vårt försvarsspel som ser till att vi vinner idag. Våra backar var gigantiska. Jag hamnar fel och hela målet är öppet, men på något sätt lyckas jag ta den. Vissa dagar är mer magiska och pucken tar på klubban och man håller nollan, idag var en sådan dag, sa Oscar Alsenfelt i C More om matchen och sin svettiga räddning i början.