Leksand tog andra raka mot Rögle

6 december 2016 21:32
#RBKLIF

Ett omdiskuterat matchstraff och ett infumlat mål blev de stora samtalsämnena när Leksand slog Rögle för andra gången på tre dagar. Leksand har nu fått lite kontakt med lagen framför i tabellen.

Det bjöds måhända inte på något bländande lagspel i den första perioden, men målchanserna fanns där och det var flera gånger slumpchanser sprungna ur individuella misstag. Både Rögle och Leksand var ytterst frikostiga och bjöd varandra på flera gratislägen. Ett stort undantag var David Åslin som med bra fart kom in i Leksandszonen och med en kvick dragning vid höger tekningscirkel skapade ett skottläge. Pucken gick via målvakten till stolpen och sedan över mållinjen och 1-0 till Rögle.

Annars var det som sagt många bjudningar, den största kom när Leksand kvitterade. Jon Knuts ville byta, tog sig över mittlinjen och lättade en lobb mot mål, det ville sig inte bättre än att Röglemålvakten Oscar Dansk fumlade så med pucken att den letade sig in i målet. Bara halvminuten senare stal Leksands Martin Karlsson pucken bakom mål och la in den framför mål. Där mötte en helt omarkerad Janos Hari upp precis framför Dansk och la in pucken i det bortre krysset och Leksand hade vänt till 2-1.

– Det känns som att det är Rögles period, de vinner lite fler närkamper än vi och är lite hetare. De vinner på poäng, vi vinner på mål, sa Leksands målskytt Jon Knuts till C More.

Kalasträff i numerärt överläge

Oscar Dansk fick lämna över målet till Lars Volden i den andra perioden som var bara två minuter gammal när Almen Bibic tacklade Leksands Sondre Olden hårt och den senare tvingades lämna isen. Efter mycket om och men valde domarna att dela ut matchstraff till Bibic, och ett redan hårt sargat Rögle fick det ännu tuffare, dessutom med ett numerärt underläge. Med en man mer på banan kunde Leksand utöka till 3-1 när Alexander Ytterell fick kalasträff och från sin position mellan blålinjen och vänster tekningscirkel sköt han pucken i det bortre krysset.

– Jag får en bra pass och jag har tränat på det några gånger och det var gött att få dit den och gött att få utdelning i numerärt överläge, kommenterade Ytterell till C More.

Rögle visade bättre intentioner i den sista perioden och fick iväg betydligt fler skott; bara ett i den andra akten, tolv i den tredje. Större delen av perioden lyckades Leksand försvara sig genom att slå ifrån sig, men det blev nerv på slutet när Felix Schütz äntligen kunde göra mål igen. Hans måltorka har varat sedan seriepremiären då han gjorde sitt senaste mål. Nu fick han stå helt omarkerad framför Atte Engren och ta hand om en skottretur.

"Spelar på fem backar, har tio spelare skadade"

Ett tappert kämpande Rögle försökte på slutet och laget hade gästerna i brygga, men trots flera lägen i slutet ville pucken inte gå hemmalagets väg. Leksand höll undan och vann med 3-2.

– Känslor? Ja, det är klart det är frustrerat, vi spelar på fem backar, vi har tio spelare skadade. Attityden är inget fel på men vi orkar inte. Ändå ger vi oss chans, men det går inte att spela så här i långa loppet, en del grabbar är ju helt slut, sa Rögletränaren Anders Eldebrink till C More efter matchen och efterlyste också, med anledning av Bibic matchstraff, konsekventare bedömning vid huvudtacklingar. Desto gladare var minerna i Leksandslägret.

– I dag är det en alldeles fruktansvärd krigarinsats. Första målet har vi marginalerna med oss, det var skönt att få ett sånt mål för en gångs skull, sa Leksandstränaren Per-Erik Johnsson till C More efter matchen.

Leksand är nu fem poäng efter Djurgården på tolfte plats i tabellen, på lördag möts de två i Stockholm.