Rautio stoppade Rögle

26 november 2016 18:55
#RBKBIF

Han hade det stundtals riktigt hett om öronen, men Brynäsmålvakten David Rautio höll kylan. I kombination med en effektiv offensiv var han starkt bidragande till att Brynäs befäster andraplatsen i tabellen.

Det var en konstig öppning av matchen mellan Rögle och Brynäs. Gästerna hade stort spelövertag och höll bra i pucken men hade svårt att få till några riktiga målchanser. Det var i stället Rögle som hade de vassaste chanserna och flest skott på mål (7-4). Bäst läge fick Daniel Sylwander i en uppstickare i slutet av perioden, men i hård kamp med en defensivt kämpande brynäsare fick han aldrig riktigt ordning på avslutet.

– Man vet inte om man ska vara halvnöjd eller missnöjd. Stundtals gör vi det bra, fick lite långa anfall och några skott från backarna som kunde gått in. De är snabba i omställningarna så det gäller att vi är med och inte tappar deras spelare, sa Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist till C More efter perioden.

Kalasmål av Bibic

Brynäs fick bra fart i den andra periodens inledning och bortalaget pressade på för fullt vilket gav utdelning efter bara några minuter. Ponthus Westerholm hade haft några vettiga lägen tidigare men när han snappade upp en misslyckad passning från Rögles Bryan Lerg rakt framför Dansk i Röglekassen gjorde han inget misstag och gav Brynäs ledningen.

Efter målet svängde matchen 180 grader och Rögle började trampa på rejält och skapa flera högkvalitativa lägen. Det kändes ett tag som om det var Rögle mot David Rautio och till slut fick Brynäsmålvakten ge sig. Gladast över målet var nog Bryan Lerg som revanscherade sig för missen tidigare genom att ta tillvara på en strålande passning från David Åslin och precis framför målet stötte han in 1-1.

I slutet av perioden tog också Rögle ledningen efter ett kalasskott från Alen Bibic.

– Det är en klockren tekning och sedan blir väl målvakten skymd. Mitt mål är bara att få den förbi. Jag är ingen spelare som gör så många mål, men när man får dit den är det väldigt skönt, refererade Rögles Alen Bibic för C More.

Snabba mål avgjorde

Brynäs har gjort flest mål i SHL och laget visade prov på effektivitet i inledningen av den tredje då laget med två snabba mål gick ikapp och förbi. Först fick Nick Johnson en riktig kalaspassning från Oskar Lindblom och från nära håll satte Johnson sitt första mål på sju matcher. Ett par minuter senare kunde Simon Bertilsson hålla i pucken och invänta rätt läge för skott. Det var mycket trafik framför målet och frågan är om Oscar Dansk kassen ens såg pucken när den gick in till vänster om honom.

Rögle pressade, men David Rautio höll tätt resten av matchen, även då Rögle spelade sex mot fyra på slutet. I tom kasse kunde Jacob Blomqvist sätta 4-2 till Brynäs vilket blev slutresultatet.

Rögle inkasserade i och med detta sin sjunde förlust på åtta matcher, för Brynäs blev det den sjätte vinsten på åtta matcher och laget befäster andraplatsen i tabellen.