LHC

Växjö för svårt för Linköping igen - Palola tvåmålsskytt

24 november 2016 21:31
#VLHLHC

Växjös svit mot Linköping är nu sex raka vinster efter att Smålandsklubben ikväll segrat med 4-1. Två av målen gjordes av Olli Palola som även han verkar trivas mot Linköping och nu gjort fyra mot östgötarna under säsongen.

I början av matchen märktes det inte att Linköping haft förtvivlat svårt med Växjö den senaste tiden. Östgötarna tryckte på ordentligt och låg nära ett ledningsmål. Ett pucktapp på egen blålinje skulle dock ställa till det. Tuomas Kiiskinen tog tillvara på det, hittade Olli Palola som distinkt stänkte in 1-0 bakom Marcus Högberg i gästernas kasse.

Matchbilden jämnade ut sig efter målet, men Linköping skulle få måljubla även de i den första perioden. Efter ett riktigt fint väggspel kunde Jakob Lilja stöta in Ken Andre Olimbs passning bakom en överspelad Joacim Eriksson fram till 1-1. Ett resultat som stod sig perioden ut.

– Jag tycker att det är bra. Det är en svår bortamatch som vi klarat av på ett bra sätt så här långt, sa Linköpings Ken Andre Olimb i C More.

Växjö inledde den andra perioden i spel fem mot fyra. Direkt skulle dock Niclas Lundgren hos gästerna utvisas och spel fem mot tre var ett faktum. Det kom inget mål i någon av spelformerna, men omgående när Lundgren kommit tillbaka small det. Olli Palola pricksköt in sitt andra för kvällen och fjärde mot just Linköping den här säsongen.

Klättrar i tabellen

Efter målet fortsatte hemmalaget att trycka på, men lyckades inte få någon mer utdelning i akten, trots ett stort skottövertag.

– Jag sa till Reddox efter några byten vilken stor skillnad det kan vara från period till period. Det kändes som att vi tog tag i det och gjorde det bra i andra, förklarade Växjös Dennis Everberg i C More.

Den tredje perioden var drygt tre minuter gammal när Pontus Netterberg lyckades styra in Arvid Lundbergs skott förbi en chanslös Högberg. 3-1 ledningen för hemmalaget var egentligen aldrig hotad, Linköping mäktade nämligen bara med fem skott på mål i den tredje akten. Istället kunde Robert Rosén, från pass av matchens lirare Olli Palola, skicka in slutresultatet 4-1 med mindre än minuten kvar i tom kasse.

Segern innebär att Växjös segersvit mot östgötarna nu är uppe i sex matcher. Dessutom klättrade Smålandsklubben från plats sju i tabellen till plats fem efter dagens tre poäng.

– Jag tycker att vi orkar resa oss i den andra perioden, den första är svag. Vi vinner mer närkamper och någonstans blir det avgörande, förklarade Växjös tränare Sam Hallam i C More.