LIF

Fjärde raka hemmasegern för Skellefteå

24 november 2016 21:40
#SKELIF

Resultaten har gått lite upp och ner för Skellefteå på slutet, men på hemmaplan är de fortsatt starka. Mot Leksand kom den fjärde raka segern som grundlades av en ung premiärmålskytt.

Matchen började med två lag som kände på varandra lite. Efterhand tog Skellefteå över och 1-0 kom efter halva första perioden. Linus Lindström har fått chansen att spela en hel del i höst och nu kom också premiärmålet. Det var av det lite turliga slaget när han störtade på mål och mer eller mindre fick ett skott på sig som senare letade sig in i mål.

– Jag hade inte räknat med att spela så här mycket, självförtroendet växer och det rullar på bättre och bättre hela tiden, sa Lindström till C More i pausen.

Det skulle också bli 2-0 innan den första pausvilan. Målet kom i numerärt överläge från Sebastian Aho.

Leksand öppnade andra perioden starkt och fick omgående in en reducering när Sondre Olden hittade rätt.

Därefter sjönk spelkvaliteten en del och det var mest spel utmed sargerna. Men efter 14:31 blixtrade Skellefteå till. Adam Pettersson levererade en högst delikat passning fram till Emil Pettersson som med klubban i isen bara kunde styra in den fram till 3-1.

"Jag har maxkapacitet"

Tredje blev lite av en klassisk transportsträcka där Skellefteå bevakade sin ledning. Oscar Möller hamnade i målprotokollet i slutskedet när han satte 4-1 och känner att formen börjar komma.

– Jag känner att jag har maxkapacitet, behöver bara skruva på lite detaljer. Vi visar bra attackpsyke idag, sa Möller till C More efter matchen.