Matt Anderson fick Hovet att explodera

22 november 2016 21:47
#DIFLHF

Mötet mellan Djurgården och Luleå var händelserikt, fartfyllt och hade det mesta. 2-2 efter ordinarie tid och en mållös förlängning såg dock till att matchen fick avgöras på straffar. Där klev Matt Anderson fram och frälste hemmafansen.

Både Djurgården och Luleå kom från att ha hållit nollan i sina matcher under helgen. En av nollorna i tisdagens drabbning skulle dock spräckas omgående. Efter dryga minuter fick Mikael Tellqvist kapitulera. Brendan Mikkelson sköt ett skott utanför som studsade i sargen och hamnade hos Gustav Rydahl. Han var inte sen att snappa upp pucken och lägga in ledningsmålet för norrbottningarna. Ett vilt kämpande Djurgården skulle dock få hemmapubliken att jubla även dem. Efter 13.22 skickade Mikael Ahlén in sitt första mål för säsongen med ett rappt skott i Joel Lassinanttis närmsta kryss.

I den andra perioden fick Luleå spela fem minuter i numerärt överläge efter att Alexander Falk fått ett matchstraff. Trots en hel del bra chanser stod Djurgården och Mikael Tellqvist pall. Istället kunde hemmalaget kort därefter ta ledningen. Linus Hultström laddade bössan och skickade en projektil mot mål. På vägen fram lyckades unge Marcus Davidsson styra pucken i nät för hans andra fullträff på lika många matcher. 41 sekunder senare kom nästa mål. Luleås Andreas Falk bröt in framför Tellqvist och hans backhandavslut letade sig in under armen på burväktaren fram till 2-2.

– Vi måste få till skott på mål, få ner pucken djupt och sätta fart i den tredje perioden, sa Djurgårdens Linus Hultström i C More.

"Försöker att hitta vår identitet"

Den tredje perioden saknade absolut inte chanser, men några mål, det bjöds vi inte på. Den efterföljande förlängningen var också händelserik, men inte heller där lyckades något lag tända lampan. Istället skulle matchen få avgöras efter straffläggning och där klev Matt Anderson fram och sköt två poäng till Djurgården.

– Det har inte varit en snygg start på säsongen och vi fick inte tre poäng idag, men vi tar de två och går vidare. Vi är ett ungt lag som försöker att hitta vår identitet, men vi lär oss hela tiden och kommer att bli bättre och bättre, sa matchhjälten till C More.