DIF

Säker Tellqvist ledde Djurgården till straffvinst

19 november 2016 19:00
#MIFDIF

Djurgården vände hem från Malmö Arena med två poäng, detta sedan Emil Johansson avgjort i straffläggningen. Segern skrevs till 0-1 och i fokus stod målvakten Mikael Tellqvist med 27 räddningar.

Mötet mellan Malmö och Djurgården fick en fartfylld och svängig inramning. I just en snabb Malmöattack fick Nichlas Hardt öppet skottfält, men Mikael Tellqvist svarade för en fin räddning. Även Djurgården hade sina chanser och i en två mot ett-omställning slog Lukas Vejdemo till med ett avslut på volley.

Det höga tempot höll i sig fram till periodens mittpunkt, därefter började utvisningarna att falla. Allra mest drabbat var Malmö som drog på sig fyra utvisningar inom loppet av åtta minuter. I chansväg var Djurgårdens Emil Johansson närmast med ett skott som Carl-Johan Lerby uppoffrande täckte undan.

Mittenakten öppnades sedan starkast av Djurgården, som fick till långa anfall. Mot sig hade gästerna en Oscar Alsenfelt i storslag. Malmömålvakten stod emot allt som kastades emot honom och stängde bland annat till när Mikael Ahlén testade från nära håll. Ju längre perioden led kunde Malmö spela upp sig, något som ledde till ett jätteläge för Frederik Storm.

Benoits straff i ribban - Johanssons i mål

– Vi behöver vara noggranna över hela banan, inte gå bort oss eller ge dem någonting. Sen gäller det också att trycka dit lägena när vi får dem, var budskapet från Djurgårdens Marcus Davidsson till C More.

Gästerna skulle däremot få en tuff resa i den tredje perioden. Där klev Malmö ut med stor aggressivitet och det dröjde inte mer än en halvminut innan Storm kom fri med Tellqvist. Målvakten var dock fortsatt tät och stod för ett flertal viktiga räddningar när Djurgården trycktes tillbaka.

I en omställning stack sedan Stockholmslaget upp och Lukas Vejdemo satte pucken i nät. Regelvidrigt skulle det visa sig, då forwarden använt sig av handen och målet dömdes bort. Även Malmö hade bud på en trepoängare genom André Benoit på straff, men skottet tog i underribban och ut.

Avgörandet skulle till sist komma just från straffpunkten. Efter att både Linus Johansson och Konstantin Komarek satt varsin straff klev Emil Johansson fram och avgjorde, till segersiffrorna 0-1 för Djurgården. Det innebar hållen nolla för Mikael Tellqvist som stoppade 27 avslut.