Luleå drog det längsta strået

19 november 2016 21:20
#LHFÖRE

Det var två hårt krigande lag vi fick se i COOP Norrbotten Arena. Det stod länge 0-0 men till slut var det Petter Emanuelsson och hans Luleå som drog det längsta strået.

Första perioden mellan Luleå och Örebro var en svängig sådan, där det var Luleå som hade bäst chanser. Bland annat så trampade Johan Harju fram från högerkanten vid mittzon och gick sedan mot förstastolpen. Men där höll Julius Hudacek tätt.

– Vi måste röra på oss mer och visa när vi har pucken och när vi vill ha pucken, sa Luleås Andreas Falk till C More.

Det var länge mållöst i den andra perioden med två starka lag. Daniel Viksten hade läge att göra ledningsmålet för bortalaget där han testade Joel Lassinanttis vänstra kryss. Men Lassinantti han snabbt upp med plocken och styrde pucken över mål. Sedan kom Luleås Julius Junttila och testade köksvägen men Julius Hudacek var snabb i sin sidledsförflyttning och det var fortsatt 0-0. Med 30 sekunder kvar av den andra peridoen tog hemmalaget ledningen genom Petter Emanuelsson. Jan Sandström slog ett skott uppe från blå som Emanuelsson enkelt kunde styra in.

– Vi håller oss på utsidan. Vi måste komma upp i längre anfall och måste vara hetare framför mål. Vi har spelat bra men vi måste peta in en puck, sa Örebros Martin Johansson till C More.

Petter Emanuelsson tvåmålsskytt

Det var Julius Hudacek som såg till att Örebro var kvar i matchen. Och det såg länge ut att kunna sluta hur som helst. Det var med 30 sekunder kvar som Petter Emanuelsson till slut kunde avgöra. Detta efter att Örebros försvar slarvat i egen zon och passade Anton Hedman som sedan passade ut till Petter Emanuelsson som kunde lägga pucken i tom kasse.

– Vi gör en rätt stabil match. Det studsar lite vår väg, men vi har jobbat för det och förtjänar det. Det känns som att vi är på rätt spår, sa Luleås Jan Sandström till C More.