LHC

Westerholmarna i fokus när Brynäs laddade ur

18 november 2016 21:40
#BIFLHC

Brynäs fick snabb revansch på Linköping och lade tidigt i överväxeln. Det gav tre mål under matchens första 15 minuter och seger med 4-1, mycket tack vare bröderna Ponthus och Pathrik Westerholm.

Revanschsladdade efter fredagens förlust stod Brynäs för en riktig rivstart hemma mot Linköping. Redan efter två minuter direktsköt Pathrik Westerholm 1-0 med ett kraftfullt skott, ett mål som kom i spel fem mot fyra. Oskar Lindblom hade dessförinnan haft en fin möjlighet och när sedan Lucas Carlsson bröt i mittzonen fick Ponthus Westerholm fritt fram till 2-0.

Linköping tog timeout i ett försök att samla laget, men det gav inte önskad effekt. Istället tvingades Jacob Johansson till en rad ingripanden i LHC-målet. Med klockan på 14.26 satt till sist trean i nät, sedan Brynäs med ett par snabba passningar lagt upp för målskytten Daniel Paille. Hemmalaget hade även bud på ytterligare utdelning och Johansson gjorde en fin dubbelräddning när Kevin Clark och Jesper Jensen testade.

– Vi har en hel del att tänka på efter de första 20 minuterna. Framförallt väcka spelarna och se till att vi tar för oss mer. Brynäs spelar bra, men vi tillåter dem att se alldeles för bra ut, analyserade Linköpingstränaren Dan Tagnes för C More.

Fortsatt tabelltvåa: "Otroligt revanschsugna sedan gårdagen"

Den tunga kvällen fortsatte dock för Linköping i mittenakten. Jensen hade tidigt ett mycket fint skottläge, men en kvick sidledsförflyttning av Johansson räddade upp situationen. Målvakten var däremot utan chans när Pathrik Westerholm gavs öppen yta att avancera på och dundra in 4-0 för Brynäs.

Målet var forwardens andra för kvällen och innebar att bröderna Westerholm tillsammans gick upp på fyra poäng. Gästande Linköping skulle skapa kontakt, då laget i spel fem mot fyra slog till genom Ken André Olimb med ett skott i nättaket. I övrigt var det Brynäs som skapade de hetaste chanserna och tvåmålsskytten Pathrik Westerholm var en stolpträff ifrån ytterligare hemmajubel.

Ställningen inför tredje var därför 4-1, ett resultat som skulle stå sig. Båda lagen hade sina chanser, men målvakterna svarade för fina parader och höll siffrorna intakta. Brynäs tog därmed hem tre poäng och är fortsatt tabelltvåa. Dessutom revanscherade sig Gävlelaget på Linköping efter torsdagens möte.

– Vi gör en riktigt bra match och är otroligt revanschsugna sen gårdagen. Vi kom ut här idag på hemmaplan och visade upp ett riktigt bra spel i början, det lade grunden för vinsten. Otroligt skönt att studsa tillbaka på vinnarspåret, sade Brynäskaptenen Jacob Blomqvist till C More.