Näkyvä sköt bonuspoängen till Linköping

12 november 2016 21:25
#ÖRELHC

En sen vändning såg till att ge Linköping segern borta mot Örebro. Innan dess hade hemmalagets radarpar Squires/Hudacek visat storform, men i förlängningen avgjorde Kristian Näkyvä till 3-4 för LHC.

Lördagsfighten mellan Örebro och Linköping öppnade i en svängig stil. Lagen bytte anfall med varandra, där Jacob Lilja kunde vika in till skottläge i en kontring. I andra änden av planen bjöds Daniel Viksten på pucken av en ouppmärksam Kristian Näkyvä och Marcus Högberg tvingades rädda upp situationen.

Halvvägs in i den första perioden bröts då dödläget, när Libor Hudacek frispelade Greg Squires till 1-0. Duon samarbetade på nytt kort därpå, då Squires serverade Hudacek ett friläge. Slovaken visade upp samma kyla som kedjekamraten och det gav Örebro ledningen med 2-0. Tom Wandell prickade i slutskedet även utsidan av stolpen och hemmalaget hade bud på mer.

– Interessant förstaperiod. Det går fram och tillbaka, det märks att många killar försöker att komma tillbaka efter breaket. Det är bra för oss att vi gör mål på våra chanser, analyserade Squires perioden för C More.

Passerade Örebro tack vare segern

Till mittenakten bjöds det sedan på en total scenförändring. Linköping fick omedelbart kontakt och i spel fyra mot tre styrde kaptenen Niklas Persson 2-1 bakom Julius Hudacek. Örebromålvakten tvingades till en svettig start på perioden, där Hudacek bland annat stod för en stark räddning på Emil Sylvegårds retur.

Linköpingsspelaren forcerade både puck och plockhandske i nät, varpå målet dömdes bort. Kvitteringen skulle dock komma och med klockan på 11.37 hittade Mathis Olimb luckan ovanför Hudacek i numerärt överläge. Gästerna fortsatte även att storma fram och Sylvegård och Vilmos Gallo bombarderade Hudacek, som höll kvar Örebro i likaläget.

Det likaläget bröts tidigt i tredje. För efter en vild Örebrostart kunde, just det, Greg Squires spela fram radarpartnern Libor Hudacek till öppet mål och 3-2. Squires hade kort därefter ett friläge som Högberg räddade och matchen öppnade upp sig.

Länge såg det ut som att Örebroledningen skulle hålla, men två minuter från slutet fiskade Broc Little upp en sargstuds och utjämnade. I förlängningen fick så Kristian Näkyvä yta och backen stänkte in avgörandet till 3-4 i Hudaceks kryss. Vinsten gav Linköping bonuspoängen och östgötarna passerade Örebro i tabellen.