Växjö drog längsta strået

29 oktober 2016 21:05
#VLHÖRE

Växjö och Örebro kom till matchen i Vida Arena med två vinster var i bagagen. Och det var fortsatt jämnt och två hårt krigande lag på isen. Men det var Växjö som drog det längsta strået till slut!

Första perioden mellan Växjö och Örebro bjöd på ett högt tempo och svängigt spel. Men det var Växjö som skulle göra det första målet. Växjö hade ett bra tryck mot Julius Hudacek som inte stod pall och hamnade på mage, då passade Ville Leino på att skjuta in 1-0 till hemmalaget, vilket var hans första mål för säsongen! Båda lagen hade sedan chans på att få in ett varsitt mål, men man fick gå till pausvila med 1-0.

Det var Örebro som öppnade starkast i mittenakten, men istället ökade hemmalaget på sin ledning, Linus Fröberg styrde in 2-0 på skott från Platt. Örebro krigade på och det gav utdelning. Libor Hudacek gjorde bortlagets första mål i matchen efter att Greg Squires gått runt kassen och själv testat skott. Andrén lämnade då retur med höger benskydd och Libor kunde peta in pucken. Hemmalaget utökade till 3-1 genom Tuomas Kiiskinen innan andra perioden var slut.

Två hårt krigande lag

Den tredje perioden var fortsatt jämn och vi fick se två hårt krigande lag i Vida Arena. Marcus Weinstock lämnades helt fri framför Viktor Andrén och kunde göra 2-3 till Örebro. Örebro fick med det målet luft under vingarna och man pressade på bra. Men Växjö tog time out och klev upp ett steg i slutet. Örebro plockade sedan ut Hudacek med cirka en och en halv minut kvar och Erik Josefsson kunde då avgöra matchen genom att sätta 4-2 i öppen kasse.

– Skönt, vi lirar på ett helt annat sätt i andra och tredje perioden. Vi har mycket kvar att jobba på, men skönt med 9 poäng på en vecka, sa Erik Josefsson till Cmore.