Brynäs vände och passerade HV

27 oktober 2016 21:40
#BIFHV71

Efter en tung start med tidigt tvåmålsunderläge kunde Brynäs hämta ikapp, vända och vinna hemma mot HV71. Segern skrevs till 5-3 och innebar att Brynäs övertog fjärdeplatsen från just HV.

Formstarka HV71 tog tidigt iniativet i bortamötet med Brynäs på torsdagskvällen. Med sex minuter spelat i Gavlerinken drog Ted Brithén upp ett anfall, spelade fram Martin Thörnberg och fick se målmaskinen skjuta 0-1. Brynäs poängkung Daniel Paille åkte sig kort därefter till ett friläge, men då var Fredrik Pettersson-Wentzel tät längs med isen.

Istället skulle HV utöka sin ledning och med drygt halva perioden spelad kastade sig Christoffer Törngren raklång i mittzonen för att peta fram pucken till Filip Sandberg. Sandberg fick fritt fram med Felix Sandström och utnyttjade det till 0-2. Spelmässigt svängde det ordentligt och efter en snabb Brynäsattack petade Nick Johnson in reduceringen på retur.

– Vi startar matchen väldigt bra och spelar precis som vi vill. Sen tappar vi lite när de får sitt mål, så vi måste upp igen och flytta puck snabbt, analyserade Thörnberg för C More.

"Att vi lyfter oss i andra var viktigt"

HV-forwarden skulle dock få se sitt lags övertag ätas upp direkt i upptakten av mittperioden. I spel fem mot fyra vinklade Tomas Zaborsky in 2-2 för Brynäs, efter fint förarbete av Granström och Pathrik Westerholm. Målet satte tonen för en vidöppen period och HV replikerade efter 4.29, då Thörnberg hittade Erik Christensen till 2-3.

Det skulle därefter bara dröja tre minuter innan Brynäs återigen kvitterade, denna gång genom Kevin Clark som slog till direkt på Jesper Jensens framspelning. Den svängiga starten på perioden ebbade ut en aning, men spelmässigt var det väldigt öppet. Brynäs hade ett visst övertag och med sitt andra mål för kvällen fick Clark in ledningspucken till 4-3 för hemmalaget.

Det övertaget utökade Brynäs fem minuter in i slutperioden, när Pathrik Westerholm i numerärt överläge skickade in pucken i nättaket. HV hade efter det svårt att skapa något riktigt tryck och närmast ytterligare utdelning var Daniel Paille, som kom ren men stoppades av Pettersson-Wentzel. Brynäs höll undan till seger med 5-3 och tog tack vare det klivet förbi HV i tabelltoppen.

– Vi börjar matchen dåligt, att vi lyfter oss i andra var viktigt. Det var nyckeln till att vi lyckades vända, konstaterade Brynästränaren Thomas Berglund för C More.