Växjö förstörde Malmös fest - hemmasviten bruten

27 oktober 2016 21:27
#MIFVLH

Malmö var tillbaka på hemmaplan efter fem raka bortamatcher och det var upplagt för fest i Malmö Arena. Gästande Växjö skulle dock se till att förstöra den när det vann med 3-0 och bröt Malmös hemmasvit.

Gästande Växjö satte högsta fart från start i bortamötet med Malmö. Efter 12 minuters spel stod det 13-1 till gästerna i skott på mål, varav ett av skotten också gick i mål. Efter ett finskt samarbete, där Olli Palola spelade fram Tuomas Kiiskinen som gjorde göra 1-0. Dominansen från Växjö fortsatte efter målet och det var tack vare Oscar Alsenfelt siffrorna inte var större efter 20 minuters spel.

– Det var en bra period från oss, vi åker mycket skridskor och lånar inte ut pucken. Vi måste fortsätta så här, sa Växjös målskytt Tuomas Kiiskinen i C More.

I den andra perioden kom Malmö ut klart bättre och skapade i inledningen flera heta chanser. Det var dock gästerna som skulle utöka sin ledning. Arvid Lundberg slog en passning från egen blålinje till Robert Rosén som drev pucken mot kassen och lyfte in 2-0.

Viktor Andrén höll nollan

Även 3-0 skulle komma till Växjö innan det var över. Geoff Platt ställdes man mot man med Alsenfelt och vann den kampen när han lyfte in pucken över målvaktens plockhandske.

– Vi måste vara hårdare framför vårt mål och tuffare framför deras kasse, sa Malmös Andreas Thuresson i periodpausen.

I den tredje perioden försökte Malmö febrilt att spräcka Viktor Andréns nolla, men laget lyckades inte och inkasserade säsongens första förlust på hemmais. Växjö tog tre tunga poäng och andra raka fullpoängaren.

– Vi kom ut bra och fick utdelning till slut. Sedan har vi bra disciplin och tar bara en utvisning mot seriens bästa lag i powerplay. Jag börjar känna igen det här laget, sa Växjös tränare Sam Hallam efter matchen.