Frölunda körde över Leksand - hattrick från Grundström

20 oktober 2016 21:22
#FHCLIF

Frölunda visar fortsatt fin form i SHL och idag kom sjunde segern på de nio senaste matcherna när Leksand besegrades med klara 5-1. Carl Grundström var matchens gigant och stänkte dit säsongens första hattrick i SHL.

Vi bjöds på en jämn första period från Scandinavium på torsdagen. Gästande Leksand inledde dock bäst, men efterhand kom Frölunda in i matchen och gjorde också 1-0. Henrik Tömmernes hittade Carl Grundström som med ett rappt avslut borrade in pucken i Atte Engrens närmsta kryss.

– Vi spelar väl sådär, men vi dominerar inte spelet som vi gjort tidigare. Det finns mer att hämta helt klart, sa Frölundas Carl Grundström i C More.

I den andra akten satte hemmalaget gasen i botten från start och det gav utdelning. Atte Engren räddade både ett och två skott men på det tredje fick han kapitulera. Grundström fick chansen och lyfte med sin backhand snyggt in 2-0 i taket för hans andra mål för kvällen.

Säsongens första hattrick

Efter att Nichlas Torp utvisats 2+2 minuter var det dags för nytt måljubel för hemmafansen. Denna gång var det Sebastian Stålberg som nätade. 1:01 senare small det igen och det var återigen Carl Grundström som nätade och fixade säsongens första hattrick i SHL. Det var ett vackert mål där Grundström vann pucken vid sargen, dribblade av en Leksandsback innan han drev in mot kassen, gick runt Engren och lade pucken i mål.

Innan perioden var slut kom även 5-0 till hemmalaget när Christoffer Ehn nätade.

I den tredje perioden var spelet ganska avslaget och det mesta handlade om Dan Bakala skulle få hålla sin nolla eller ej. Det skulle han inte, för efter 11:24 satte Markus Lauridsen 5-1, vilket blev slutresultatet.

– Jag tycker att hela laget spelar bra och det var kul att spela idag. Det är så klart riktigt kul att göra ett hattrick och det var mitt första i SHL, sa matchens förgrundsfigur Carl Grundström efter matchen.

I och med segern klev Frölunda upp som tvåa i tabellen på 22 inspelade poäng.