Örebro
ÖRE

Skellefteå var storleken större än Örebro

20 oktober 2016 21:35

Skellefteå visade prov på sin styrka och tog sin tredje raka seger när Örebro besegrades under torsdagskvällen med 4-1 i Skellefteå Kraft Arena.

Skellefteå öppnade matchen starkt och man skapade ett par heta lägen i de långa anfallen man skapade. Men Axel Brage som vaktade Örebros kasse spelade stabilt och räddade sitt Örebro i inledningen och efter det jämnade matchen ut sig.

Spelet böljade fram och tillbaka och det var Örebro som skulle ta ledningen. I powerplay skickade Greg Squires in 0-1 från nära håll.

– Det ser bra ut, vi gör det vi ska, sa Martin Johansson i Örebro till C More i första periodpausen.

Gasen i botten från hemmalaget

Skellefteå var inte nöjda med den första perioden och i den andra visade hemmalaget sin klass. Det var gasen i botten från start och eftersom skulle spelet helt förläggas i Örebros zon. Skellefteå sköljde över Örebro och Andreas Wingerli fixade på egen hand 1-1 innan Joakim Lindström och Sebastian Aho kunde utöka ledningen fram till 3-1.

Mitt i all press han dessutom Skellefteå med att bränna en straff.

– Vi får bra tryck på Örebro och kan ha långa anfall hela tiden, sa Andreas Wingerli till C More i paus.

Örebro försökte i den tredje perioden men förmådde inte att komma närmare i målprotokollet. När dessutom Pontus Petterström styrde in 4-1 halvvägs in i tredje perioden var segern klar för hemmalaget, som för dagen var ett nummer för stort för Örebro.