Otrolig avslutning när Luleå straffade Djurgården

13 oktober 2016 22:09
#DIFLHF

Matchen mellan Djurgården och Luleå höll länge och väl samma takt. Det stod 1-2 med drygt en minut kvar. När slutsignalen ljöd hade vi 3-3 på tavlan och i strafläggningen avgjorde Johan Harju för Luleå.

Djurgården, som haft det tungt inledningsvis i SHL, kom ut riktigt piggt och hade det mesta av spelet i den första perioden. Men Luleås omställningar var hyperfarliga, och det var på en sådan som det första målet kom. Petter Emanuelsson sköt målet med ett snärtigt skott.

En stund senare vann Djurgården puck bakom Luleås kasse samtidigt som gästernas målvakt Joel Lassinantti blev kvar där. Matt Anderson kunde enkelt raka in den i öppet mål fram till 1-1, vilket var resultatet i första pausen.

Matchstraff för Mouillierat

I andra perioden fick båda lagen chansen i powerplay, men varken Luleå eller Djurgården lyckades särskilt bra.

Kael Moullierat drog på sig ett matchstraff efter en crosschecking, men under den femminutersutvisningen drog Djurgården på sig egna utvisningar så det blev inte mycket tid kvar i numerärt överläge.

– Det är okej, men inte bättre. Det är ingen finhockey utan mycket kamp. Vet inte vad det beror på, men vi måste vara noggrannare och sätta passningarna, då kommer det öppna upp sig lite, sa Djurgårdens Calle Ridderwall till C More.

Men lagens passningsspel fortsatte att vara slarvigt i tredje. Adam Ollas Mattsson slarvade ordentligt på offensiv blålinje för Djurgården och Petter Emanuelsson kunde fri med Adam Reideborn återigen ge Luleå ledningen i matchen.

Otroligt häftig avslutning

Luleå såg ut att kunna hålla undan, men efter en tekningsvinst i offensiv zon kvitterade Daniel Brodin för hemmalaget med drygt en minut kvar.

Förlängning, tänkte nog de flesta, men Luleå gjorde 2-3 med 20 sekunder kvar att spela genom Brendan Mikkelson.

Det var alltså inte slut där. Direkt efter nedsläpp åkte Luleå på en utvisning. Ny tekning i Luleåzonen och Djurgården lyckades kvittera igen, nio sekunder efter Luleås mål.

Efter en mållös förlängning blev Johan Harju matchvinnare för Luleå i straffläggningen.

– Det känns som att vi slarvar bort en poäng idag, kommenterade Luleåtränaren Stefan Nilsson tappet i slutsekunderna.