Frölunda vassast i storstadsmötet

2 oktober 2016 18:20
#FHCDIF

Frölunda förde spelet och skapade det mesta av värde mot Djurgården. Adam Reideborn i bortakassen spelade stabilt och såg till att segersiffrorna stannade vid 4-1 efter att Frölunda vunnit skotten med 42-15.

Det var hemmalaget Frölunda som kom ut starkast i matchinledningen. Ett tidigt numerärt överläge gjorde att de skapade en del farligheter vilket gav mersmak. Göteborgarna kom ofta fram i bra skottlägen, tryckte ner Djurgårdsspelarna som hamnade nära sin målvakt Adam Reideborn.

Men med både tur och skicklighet klarade de av att hålla målet borta från påhälsning och mot slutet av perioden hade också Stockholmarna några hyfsade lägen. Men totalt sett gick perioden klart i Frölundas tecken, skotten slutade 15-3.

Fortsatt likaläge

Djurgården inledde andra perioden lite vassare och hade ett par fina anfall. Men Frölunda åt sig in alltmer och kändes betydligt tyngre i sina framstötar.

Det var just en framstöt som föranledde matchens första mål. Djurgården gjorde en framstöt, en alldeles för vågad sådan vilket gjorde att Frölunda kom tre spelare mot en ensam Djurgårdsförsvarare. Matt Donovan spelade över till joel Lundqvist som enkelt satte 1-0 bakom en chanslös Reideborn.

Med några minuter kvar av perioden visade Calle Ridderwall upp det han värvats in till Djurgården för att göra. Han höll pucken en stund i anfallszon, väggade med Marcus Davidsson och nöp sedan dit pucken tätt intill stolpen hos Johan Gustafsson i hemmakassen.

– Vi krigar på, det är en sån där match man verkligen får jobba sig in i. Båda lagen är täta i egen zon, man får vrida och vända, slå sin gubbe för att komma in. Det är så vi gör målet, sa Djurgårdens målskytt Calle Ridderwall till C More i den andra periodpausen.

Chanserna tog ut sin rätt

I tredje fortsatte det att vara kamp om varje millimeter, men fortsatt var det Frölunda som kändes farligare när de kom i sina attacker.

Nästa mål kom i numerärt överläge. Djurgårdens Lukas Vejdemo satt utvisad och Frölunda visade upp ett riktigt vasst spel i powerplay. Simon Hjalmarsson sattes upp i fritt skottläge och gjorde inget misstag fram till 2-1.

Det gav hemmalaget luft under vingarna och bara 25 sekunder senare gjorde Victor Olofsson sitt första mål sedan han kom till Frölunda från MODO.

Djurgården hade problem och Adam Reideborn var lagets bästa spelare. Det syns att de saknar fyra av sina tilltänkta toppforwards.

Även 4-1 kom i numerärt överläge genom Johan Sundström.

– Det var skönt att vi fick utdelning i tredje. Vi tröttar ut dem och gör en bra match i 60 minuter, sa Frölundas Simon Hjalmarsson till C More efteråt.