Färjestad tog andra raka segern efter stark vändning

25 september 2016 18:55
#LHCFBK

Linköping inledde i ett ruskigt tempo och ledde ett tag med 3-1 och såg ut att gå mot sin första seger i årets SHL. Färjestad ville dock annat och stod för en mäktig vändning som fullbordades genom Rasmus Asplunds 4-3 mål i förlängningen.

Innan eftermiddagens match hissades Linköpingslegenden Magnus Johanssons tröja till taket i Saab Arena, vilket verkade ha positiv effekt på hemmalaget. Efter en något försenad matchstart satte Linköping högsta fart framåt och skapade flera heta chanser. Det skulle dock dröja innan dödläget i matchen bröts, men efter att Anton Grundel utvisats i Färjestad kunde inte duktige Lars Haugen stå emot längre. Notoriske målskytten Broc Little tog tillvara på sin egen retur och satte sitt första mål för säsongen och Linköpings andra.

– Det är viktigt att vi är lugna och håller pucken inom laget. Sedan tycker jag att det är en jättebra match och båda lagen spelar rolig hockey, sa Linköpings assisterande kapten Sebastian Karlsson.

Hårdskjutande backar nätade

I den andra perioden kom Färjestad inledningsvis ut klart hetare än i den första. Efterhand tog dock Linköping över och kunde etablera tryck i offensiv zon under långa stunder. Det gav tilll slut resultat. Niklas Persson hittade Kristian Näkyvä på blålinjen som hittade nätet bakom en skymd Lars Haugen.

Färjestad skulle få ett lägligt numerärt överläge efter att Sebastian Karlsson utvisats två minuter. Det dröjde inte länge innan det var reducerat genom hårdskjutande Magnus Nygren.

Kort därefter skulle hemmalaget återigen dubbla sin ledning när Niklas Persson snodde pucken av en Färjestadsback, kastade sig och petade in pucken i mål. Ett billigt mål som Lars Haugen nog inte var helt nöjd med att släppa in.

Asplund matchvinnare

Färjestad skulle dock reducera ännu en gång innan perioden var slut och det var i grevens tid. I spel fem mot tre, med bara två sekunder kvar, lyckades Per Åslund styra in Magnus Nygrens skott från blålinjen och 3-2 var ett faktum.

Dessförinnan hade Jacob Johansson bjudit på en fantastisk räddning som rev ner stora applåder från läktarplats. Tim Stapelton fick öppet mål, men på något mirakulöst sätt kastade sig Johansson och räddade pucken med armen.

Den tredje perioden handlade en hel del om kamp och långa spelsekvenser utan några farliga målchanser. Men med knappt tre minuter kvar av perioden kom en farlig målchans och det small direkt. Linus Persson fick pucken vid offensiv blålinje och skickade iväg ett rappt avslut som satt i Jacob Johanssons bortre kryss, vilket fixade en förlängning. Exakt en minut senare var det avgjort. Färjestad kom två mot en och Joakim Nygård hittade Rasmus Asplund som med ett direktskott sköt bonuspoängen till Färjestad.