LIF

Karlskrona visade sin styrka mot Leksand

24 september 2016 18:23
#KHKLIF

Efter en jämn första period tog Karlskrona över matchbilden hemma mot Leksand. Och inför en utsåld arena kunde laget bärga sin tre första poäng efter en säker seger med 3-1.

Karlskrona satte full fart från start i sin hemmapremiär och Leksand hade problem att freda sig inledningsvis. Skotten vinade förbi Atte Engren i gästernas kasse och ett mål hängde inledningsvis i luften.

Men Leksand hade slipat på sitt defensiva spel sedan premiären och stod emot, och kunde också sedan i den första perioden lyfta upp spelet och skapa oreda i Karlskronas zon. Spelet böljade fram och tillbaka utan några jättechanser från något av lagen och 0-0 efter 20 spelade minuter speglade matchbilden.

– Vi slarvar för mycket i vårt spel och passningarna sitter inte där de ska. Vi måste bli mer noggranna, sa Karlskronas Joel Kellman i paus till C More.

Och mer ordning skulle Karlskrona få i den andra perioden. Passningarna hittade rätt adress oftare och Leksand fick slita hårt för att freda sitt mål. Till slut skulle man heller inte orka stå emot. I powerplay spelade hemmalaget snyggt runt och Mattias Guter fick avsluta det fina spelet med att bomba in 1-0.

Kort därefter ökades tempot, det fysiska spelet höjdes och det var hemmalaget som kontrollerade den matchbilden bäst. Filip Cruseman ökade också på till 2-0 när han sittandes på knä hittade en lucka hos Atte Engren.

– För mycket slarv, sa Fredrik Forsberg i Leksand till C More.

Kontrollerande Karlskrona

Den tredjen perioden blev ett perfekt exempel på hur man spelar av en match. Karlskrona bevakade sin ledning och Leksand hade inte förmågan att ta sig in på mål för att skapa målchanser för att väcka matchen till liv igen.

Istället kunde 3-0 komma genom Alexander Deilert som följt med upp i anfall från sin backplats. Då hjälpte det inte att Janos Hari reducerade till 3-1 i slutet av matchen. Karlskrona var numret större än Leksand denna kväll och kunde ta sina första poäng för säsongen med slutsiffrorna 3-1.