Färjestad hakar på Skellefteå men inget rekord för Steen

7 mars 2017 21:59
#MIFFBK

Stefan Steen nådde aldrig hela vägen till rekord, men han placerar sig på andraplatsen i historieböckerna för sin långa svit utan insläppt mål - och så vann Färjestad och har fortfarande direktchans på kvartsfinal.

Stefan Steen var spelaren alla pratade om inför matchen, målvaktsrekord låg i potten för Färjestadsmålvakten som spelade stabilt och höll tätt i den första perioden. Det enda målet under de första 20 minuterna gjordes av Milan Gulas som gav Färjestad ledningen i numerärt överläge. Han fick pucken nära målet, vände fräckt bort målvakten i en sidledsförflyttning och petade in 1-0.

När den andra perioden kom igång var det många som tittade på matchklockan, det återstod 4:47 till rekordet att hålla nollan. Det började bra för Steen och co. och efter någon minut fick Färjestad in pucken bakom Malmömålvakten Oscar Alsenfelt, men efter videobedömning underkändes målet eftersom Johan Ryno varit i kontakt med målvakten i samband med målskottet (se video nedan).

Tvåa i statistiken

Efter videogranskningen vände spelet och Malmö fick en härlig press mot Färjestadsmålet och tvingade Steen till en högkvalificerad räddning, men försvaret lyckades inte få bort pucken och till sist hade Ilari Filppula öppet mål och kunde spräcka Malmös nolla. Matchuret stod då på 1:21 och drömmen om rekord sprack, det saknades 3:27 för att slå det gamla, men Steen placerar sig ändå på andra plats i statistiken över längst hållna nolla, blott tre sekunder före Thomas Östlund.

Lagen gjorde var sina mål till i perioden och det var jämnt inför den tredje.

"Kände att vi kunde fila till det"

Färjestad tog på nytt ledningen tidigt i den tredje (Alexander Johansson) och kunde i kraft av ledning spela ett tryggare spel. Stefan Steen var stabil sista utpost och framåt var gästerna lite vassare än Malmö och Johan Ryno kunde utöka till 4-2. På slutet fastställde Rasmus Asplund segersiffrorna till 5-2.

– Att åka ner och vinna i Malmö är jättestarkt och viktigt. Vi kände efter två perioder att vi kunde fila till det och det gjorde vi i tredje, sa Färjestads Alexander Johansson till C More efter matchen.

Med en match kvar är Färjestad två poäng från Skellefteå på den sista kvartsfinalplatsen. Malmö kommer sluta på tabellens åttondeplats.