HV71 sköljde över Luleå fullständigt

7 mars 2017 21:25
#HV71LHF

HV71 var storleken större än Luleå under tisdagskvällen. Det visade sig både spelmässigt och målmässigt när HV71 gjorde processen kort med gästerna från norr när man vann med klara 6-0.

Det var tydlig HV-dominans i den första perioden. hemmalaget kom ut starkt och hade ett bra tempo i spelet och Luleå hade tydliga problem att hänga med och fick lägga fokus på försvarsspelet. Det gjorde man förvisso bra och dessutom var Joel Lassinantti i gästernas mål på spelhumör, och han var en stor anledning till att det fortsatt stod 0-0 på tavlan efter 20 minuter.

Snabba ryck av HV71

Spelet skulle fortsätta att ha HV71 som huvudaktör, även om Luleå stundtals lyfte upp spelet mer i den andra perioden. Men de farliga chanser som skapades kom från hemmalaget och till slut kunde inte heller Joel Lassinantti stå emot när Mattias Tedenby hittade rätt under armen på Luleåmålvakten. Kort därefter kom också 2-0 efter att Oscar Sundh frispelats av Pär Arlbrandt och inte gjort något misstag.

– Det är bara att fortsätta att spela i hög fart och att ha tålamod, sa 2-0 skytten till C More i paus.

HV71 kom också att fortsätta med det höga tempot. Och som man gjorde det. Luleå hängde inte med i svängarna när siffrorna rann iväg. 3-0 kom genom Simon Önerud och efter det målet så syntes det att Luleå hade gett upp slaget om poängen.

Av bara farten kom sedan 4-0 av David Ullström, 5-0 av Martin Thörnberg och i powerplay stängde Kristofer Berglund butiken med sitt 6-0.

– Fiasko. Jag orkar inte analysera allt nu för jag är så jäkla besviken, sa Petter Lasu Nilsson i Luleå efter matchen till C More.