HV71

Segerspåret rullar vidare för HV71

2 mars 2017 21:50
#KHKHV71

För femte matchen i rad säkrade HV71 en seger - denna gång var det Karlskrona som slogs tillbaka. Ted Brithén visade vägen med två mål när HV vann med 2-5 och klättrade i tabelltoppen.

Det var med besked som HV71 klev ut i bortamötet med Karlskrona. Simon Önerud stressade tidigt fram ett misstag från motståndarförsvaret och gav fritt fram för Oscar Sundh. Ledningsmålet kom även för gästerna, som i spel fem mot fyra slog till genom Ted Brithén fint framspelad centralt av David Ullström.

HV-ledningen var logisk sett till matchbilden, där laget styrde och ställde. Karlskrona kunde växa in något, men skapade inte mycket framåt och istället small det igen i det egna nätet i periodens slutskede. Kristofer Berglund tog ett backskott som Mattias Tedenby styrde in till HV-ledning 0-2.

Avgjorde i målrik slutperiod

Direkt i upptakten av mittenakten var målskytten Brithén en ramträff från att utöka. Spelet fortsatte att domineras av HV, som ledde skotten med 0-7 efter mer än halva perioden. Då skickade Mattias Karlsson iväg ett skott som överraskade Fredrik Pettersson-Wentzel och vips var det reducerat för Karlskrona. Hemmalaget låg sedan på framåt och "PW" fick revanschera sig i HV-målet.

Närmare än så kom inte Karlskrona, för bara tre minuter in i slutperioden drev Kevin Stenlund upp en kontring och serverade Erik Christensen öppet mål. Det betydde 1-3 och en stund senare fyllde Brithén på med en riktig stänkare i det bortre krysset. Målskyttet var inte slut där, för Marcus Paulsson reducerade snyggt för Karlskrona innan Lias Andersson avgjorde med 2-5 i öppen målbur. HV71 tog därmed sin femte raka seger och är uppe på andra plats i tabellen.

– Det är kul! Vi ser varje match som en ny utmaning och vi har tre matcher kvar nu. Vi ska göra allt för att prestera så bra som möjligt, gör vi det har vi goda möjligheter, sade tvåmålsskytten Brithén till C More.