Lindström vann duellen - och Skellefteå toppmötet

2 mars 2017 21:40
#SKELHC

På förhand var det en duell mellan poängligans toppduo - men ute på isen var det inget snack. Med två mål och en assist vann Joakim Lindström mötet med Broc Little och sköt segern till Skellefteå.

Toppmöte väntade mellan tabellsexan Skellefteå och tvåan Linköping och det var även tätt från start. Spelet svängde visserligen åt båda håll, men chansmässigt var det ont om klara lägen under de inledande minuterna. Jakob Lilja var närmast för Linköping med en styrning tätt utanför, medan Joakim Lindström åt det andra hållet hade ett avslut som gick via Marcus Högberg och i vidare ribban. Under periodens slutskede tog Skellefteå över alltmer utan att få utdelning.

Hemmalaget öppnade mittenakten där de avslutade den första, med mycket offensivt spel. Linköping hade dock den första stora chansen när Marcel Müller slog en retur i utsidan av målburen. Med 9.20 spelat spelades Andrew Calof fram till ett friläge, hakades upp och Skellefteå tilldömdes straff. Den utnyttjade Joakim Lindström som lurade bort Högberg och lade in 1-0 längs med isen.

Tillbaka som vinnare: "Känt att insatsen inte varit på topp"

Ju längre perioden led öppnade spelet upp sig efter att tidigare ha varit låst. Skellefteå avslutade med en stark anfallssekvens där Niclas Burström fick ett fint skottläge, men Högberg stängde till. I slutperioden dröjde det sedan bara en minut innan Jimmie Ericsson slog in 2-0 i öppen målbur, ett mål som kom i numerärt överläge.

Kristian Näkyvä gav Linköping snabb kontakt med skott från distans och därefter var det dramatiskt. Med drygt två minuter kvar kom även kvitteringschansen, genom en kontring via Jakob Lilja. Istället punkterade Skellefteå tillställningen i slutminuten och hittade åter segerspåret genom Joakim Lindström, som noterades för två mål och en assist. Det gav knockoutseger i poängligaduellen mot Broc Little.

– Det har varit två matcher i rad som vi inte känt att insatsen varit på topp i. Vi vill och vi kan spela bättre. Skönt att vinna idag, fast vi kanske inte gör någon kanonmatch, summerade Lindström för C More.